hireink1

Időben egy kicsit eltávolodva, ma egy kora tavaszi és egy őszi hangulatot közvetítő verset ajánlunk figyelmetekbe. Ezzel búcsúzunk Fekete Istvántól és a madarak és fák napjától.

A verseket Székely Beatrix tanárnő és Varsányi Gábor tanár úr mondják el.

Köszönjük a figyelmet!

 

Ma a növényvilágot éltetjük. A tavasszal fehér menyecskeruhát öltő kökénybokorról és a gazdag madárvilágot rejtő nádasról osztunk meg veletek egy-egy verset. Az előadók: Siraky-Nagy Noé (7. a),Güray Bence (8.a) valamint Baranyi Nóra (6. a).

Köszönjük a sok ügyes kezű szülő közreműködését is, igazi csapatmunka volt ez a vállalkozás!

 

Word Art 8 1A felsős etika órákon sokat beszéltünk arról a gyerekekkel, hogy vajon mivel tudjunk a sok online elfoglaltság mellett kifejezetten képernyőmentesen, ugyanakkor hasznosan, élvezetesen eltölteni az időnket.
A mellékelt ábra a gyerekek által összegyűjtött tevékenységek alapján készült: érdemes átböngészni, számos ötletet kaphatunk magunk is.

 

luk logo_vegleges_200-4Mivel a LÜK-ös gyerekek szeretnek játékosan tanulni, fejlődni, az online világba átcsempésztük szakkörünket is, nem kellett elszakadnunk egymástól.
Mindemellett a LÜK-bajnokság is folytatódott, online megmérettetés során tehettek tanúbizonyságot a tanulók arról, milyen jól forog az eszük, s kezükben a kis lapocskák. A soron következő fordulón már sikeresen túlvagyunk: nagyon büszke vagyok a LÜK-ös gyerekekre, hogy vállalták a megmérettetést, s ügyesek voltak. A területi fordulóba Szabó Mátyás (3.a) és Bognár Csenge (4.b) jutottak be, értük szoríthatunk majd, hogy bekerüljenek a végső körbe: az országos döntőbe. Szurkoljunk nekik együtt!

Anett néni

 

Mára is jut még egy közkedvelt, ünneplésre érdemes madár, a bóbitás bíbic. És se nem madár, se nem fa, de nagy népszerűségnek örvendett a diákok körében Fekete István csigabigáról szóló verse. Ez a feldolgozott rajzok mennyiségén is jól látszik.

A verseket Tóth Luca 6. b és Gajda Zara 2. a osztályos tanulók tolmácsolásában hallhatjátok.

Kisfilmek:

 

   A madarak és fák napján megérdemli az ünneplést - az egyes szöszölő fajai miatt - ma sajnos megosztó, de Fekete István és sokunk által is csodálatra érdemes nyárfa, és a dalos kedvű sárgarigó, népies nevén aranymálinkó. Egyéb hagyományos elnevezései: sármáringó, sárga velyhe, aranybegy, sármárinkó, aranymárinkó, aranymálú, aranymálé, szolgabíró, aranymál rigó, lórió, aranymál vagy aranymáj.

   A verseket Nagy Zsuzsanna tanító néni és Varga Annamária 2. b osztályos tanuló mondja el.

 

  Május 10-én hagyományosan a madarakat és a fákat ünnepeljük. Ebben az évben nem tudtuk ezt a természetben megtenni, így verssel köszöntjük őket. A 120 éve született Fekete István verseihez iskolánk diákjai készítettek rajzokat, melyekből kis versfilmeket állítottunk össze. Vasárnaptól egy héten át minden nap ünnepeljük a természetet. Tartsatok velünk! Elsőként az akácot és a baglyokat éltetjük, annál is inkább, mert 2020-ban az erdei fülesbagoly lett az év madara. A verseket Varga Eszter tanárnő és Juhász Nóra (8. a) tolmácsolásában hallhatjuk.

Köszönöm minden közreműködőnek a lelkesedést:

Székely Beatrix

A kisfilmek:

 
További cikkeink...
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Google Tanterem

google classroom

Járványügyi statisztika

covid19 logo

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Szeptember 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 36 1 2 3 4 5 6
week 37 7 8 9 10 11 12 13
week 38 14 15 16 17 18 19 20
week 39 21 22 23 24 25 26 27
week 40 28 29 30
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 21 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon