hireink1

Az élet napos oldalának megmutatása a gyermekek számára igen fontos részét képzi az életemnek és a hivatásomnak. Ez főként abban mutatkozik meg, hogy mindenben közösen keressük a jót, az építő erőt, a pozitívumot.
A nyolcadikos szülői közösség egyik tagja, Johancsik Melinda, egy olyan ötlettel állt elő, amely kézzelfogható lehetőséget nyújtott ennek gyakorlatban való megtapasztalására.
Iskolánkba invitálta Zemlényi Zoltán írót, többek között a Hoppárézimi című nagy sikerű regény szerzőjét, akinek élettörténete lehetőséget ad egy kis elmélkedésre a lélek, a kapcsolatok és a miértek világában. Az etika órák oldott légköre jó alkalom a beszélgetésre, szemléletformálásra, kérdések feltevésére és megválaszolására. Itt kezdtünk el megismerkedni Zoli 80-as évekbe visszanyúló történetével, a menő 15 éves, sok területen tehetséges fiúéval, akinek az élete egy tavaszi napon, egy autóbaleset miatt nagy fordulatot vett. Az agysérülés következtében előállt mozgás- és beszédképtelenség bizonyos kapukat bezárt, másokat azonban megnyitott az életében. A felépülés sok küzdelmének végigkövetése, az örök humor, derű, a soha nem adom fel energiája nekünk is segített abban, hogy a saját életünkben megvizsgáljuk a hangsúlyokat, segített elkülöníteni a lényegest a lényegtelentől. A személyes találkozó varázsa tapinthatóvá tette az eddig történetként bennünk élő valóságot. Ezúton köszönjük Zolinak, hogy elfogadta a meghívásunkat és inspirált bennünket. Talán minket - akik értő módon hallgattuk őt - is közelebb hozott egymáshoz.

IMG 5977_zz

A fotógalériában nemcsak a rendezvényről készült képeket tekinthetjük meg, hanem a vendégkönyvbe írt bejegyzésekből is szemezgethet az olvasó, amelyből talán leszűrhet valamit annak jelenlévőkre gyakorolt hatásáról.
Néhány gyöngyszem:
"Nagyon tisztellek, mert nem adtad fel az álmaidat. Én sem fogom! :)"
"Szerencsés és kitartó ember vagy, sok embernek példakép lehetsz!"
"Nagyon inspiráló és egyben szívszorító volt."

Hálásak vagyunk a szervezésért Johancsik Melindának, az anyagi és erkölcsi támogatásért a 8. osztályos szülői közösségnek. Köszönöm kollégáimnak, hogy elősegítették a közel 100 gyermek rendezvényen való részvételét, Bea néninek pedig azt, hogy iránymutatást adott arra nézve, milyen szemüvegen keresztül nézzük, s hogyan értelmezzük saját életünkre vonatkoztatva a látottakat. Az Ildikó néni által felkészített kamarakórus előadása szép keretet adott rendezvényünknek.
Köszönjük a helyszín biztosítását a Hatvany Lajos Múzeumnak.
Továbbá nagy szeretettel gondolok tanítványaimra, akik eljöttek és a fülük és szemük mellett a szívüket is kinyitották a mai napon. :)

Oroszlán Anett - iskolapszichológus

 

palyavalasztas                        Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy pályaválasztási szülői értekezletet tartunk 2018. november 12-én, hétfőn 17 órakor iskolánk földrajz termében.

Meghívásunkat az alábbi iskolák fogadták el:

• Hatvan:

1. Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakgimnázium

2. ESZC Damjanich János Szakgimnáziuma, Szakiskolája és Kollégiuma

3. Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium

• Lőrinci:

Egri SZC Március 15. Középiskolája és Kollégiuma

• Gyöngyös:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola


Megjelenésükre gyermekeikkel együtt számítunk

                                                               Tisztelettel:

                                                                                      dr. Csillag Imréné

                                                                                        igazgatóhelyettes

                                                                                        pályaválasztási felelős

 

A 125 éves Kossuth hírnevét öregbítendő, 3 napos őszi túrát tett a Mátrában iskolánk természetjáró csapata. Az úticél Galyatető volt, de a gyönyörű őszi erdő csatangolni csábította a 30 főt számláló lelkes gyerekcsapatot. Útba ejtettük a Csörgő-patak völgyét, felmásztunk Ágasvárra, és Parádsasvárra is tettünk egy kirándulást . A településen meglátogattunk egy üvegmanufaktúrát, és megtekintettük az üveggyártás műveletét. Végül megkoszorúztuk K. Magyar Mihály fafaragó Kossuth-szobrát, melyen az alábbi idézet olvasható:

"Soha le nem mondani,

soha el nem csüggedni,

ha kell mindig

újrakezdeni!"

A hazaút nem kerülhette el a jól bevált "kéket": az OKT Galyatetőtől Mátraverebélyig terjedő szakaszát teljesítve szállt vonatra az elfáradt, de élményekkel telt csapat. A kirándulás során 45 km-t teljesítettünk a tanévre kitűzött 125-ből.

IMG 3887

A túráról további képek itt nézhetők meg.

 

Tisztelt Szülők!

2018. november 10-én, szombaton tanítási nap lesz, rövidített órákkal és pénteki órarenddel.

Ezen a napon tartjuk az Egészségnapot is színes programokkal.

Tanulóink számára étkezést biztosítunk. 

A tanulószoba 14 óráig, a napközi 14.30-ig tart.

Kérjük, hogy aki ezen a napon nem kér ebédet, az jelezze a titkárságon csütörtökig!

Az 5. óra vége 11.45, a 6. óra vége 12.30.

 

Márton

 

Novemberi étkezés befizetése:

2018. november 13. (kedd)

Pótbefizetés:

2018. november 20. (kedd)

Befizetési időszakok:

7.00-12.00

és

14.30-16.30

A befizetés délelőtt a tornaszobában, délután az ebédlőben történik!

 

2018. október 25-én iskolánkban vendégeskedett a Szitakötő folyóirat főszerkesztője Horgas Judit, aki az újság őszi számához kapcsolódó gyermekfoglalkozást tartott az 5. évfolyamos tanulóknak.

Az irodalmi-ökológiai újság aktuális számának központi témája a pénz-érték volt. A játékos, csoportban végzett feladatok és érvelések ezzel a témával voltak kapcsolatosak. A gyermekfoglalkozást pedagógus módszertani továbbképzés követte.

Iskolánk nyolc éve csatlakozott a Liget Műhely integrált oktatási programjához, melynek keretében ingyenesen jut a negyedévente megjelenő kiadvány húsz példányához, amit a gyerekek az iskolai könyvtárban olvashatnak.

Köszönjük szépen a szülők megértő türelmét és hogy lehetővé tették a programok zavartalan lebonyolítását gyermekük hazavitelével.

A foglalkozásról készült képeket itt  lehet megtekinteni.

IMG 4614

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

Digitális témahét 2018

dth 2017_logo

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Február 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 99 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon