hireink1

Tisztelt Szülők! Kedves leendő első osztályosok!

A beiratkozás menetére is befolyással van a koronavírus járvány, s az ennek kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet. Ezért az idén a 2020-2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozást is rendhagyó módon fogjuk lebonyolítani.

Az emberi erőforrások minisztere a vészhelyzetre való tekintettel kiadta a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020.(III. 25.) EMMI határozatot. A határozat itt megtekinthető.

A miniszteri határozat alapján a Hatvani Tankerületi Központ plakátot adott ki, amely tartalmazza iskolák szerint a beiskolázási körzeteket. A tájékoztató plakát itt is megtekinthető.

A Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola a 2020-2021. tanévben két első osztály indítását tervezi. A leendő elsős tanítók bemutatkozását itt találhatják.

A beiratkozási eljárás 2020. április 6-tól április 24-ig tart.

A beiratkozás módjai:

a)     elektronikus úton: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

b)     telefonon: 37/342-791 vagy 30/365-60-59

c)     postai úton: Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola, 3000 Hatvan, Kossuth tér 1.

d)     Kréta-rendszeren: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

e)     különösen indokolt esetben személyesen (előzetes egyeztetés alapján).

A beiratkozás keretében az alábbi adatok megadása szükséges:

- a gyermek neve;

- születési helye, ideje;

- szülők neve, telefonszáma, e-mail címe;

- a gyermek állandó lakcíme;

- a gyermek TAJ-száma;

- ha van, akkor tartózkodási hely adatai.

(A minden évben szokásos dokumentumok leadása ebben az évben az első tanítási napon történik majd.)

Amennyiben a szülő nem a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola körzetéből kéri a gyermeke felvételét, akkor szíveskedjen a kérelembe beírni a kötelező felvételt biztosító, azaz a körzetes iskolának a nevét és a címét is.

Amennyiben a gyermek a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola körzetében lakik, s az óvodában marad, akkor ennek tényét kérjük jelezni iskolánk felé.

Intézményünk arra törekszik, hogy a beiratkozás menete zökkenőmentes legyen, s ehhez folyamatosan igyekszünk informálni a szülőket iskolánk honlapján, http://kossuth-hatvan.hu/ és Facebook oldalunkon. Az iskola honlapján letölthető dokumentumok is fogják segíteni a beiratkozást. Ugyanitt további hasznos információk érhetők el a „Leendő elsősöknek” címszó alatt.
Felmerülő további kérdéseikre munkaidőben az iskola telefonszámán tudunk válaszolni.

Sajnálom, hogy a beiratkozásra személyes találkozás nélkül kerül sor.

Örömteli készülődést kívánok a szülők és a leendő tanulóink számára!

Hatvan, 2020. április 1.

Polonkai Zoltánné
intézményvezető

 

Tájékoztató a 2020/21-es tanévre történő beíratásról (pdf fájl megnyitása) 

 

Március elején, Gergely napjának hetében iskolánk második osztályos "kölyökolvasói" felkeresték a város óvodásait, hogy egy hagyományőrző dramatikus játék keretében iskolába csalogassák őket. A Gergely-járás az iskoláskorú gyerekeknek a16. században gyökerező köszöntő, adománygyűjtő vonulása, melynek célja a toborzás. A jókívánságokért cserébe adományokkal fizettek az ovisok. Köszönjük a vendéglátást!

20200309 100034

További képek itt.

 

A Magyar Természetjáró Szövetségnek és a Seregélyesi Baptista Általános Iskolának hála a 2019 novemberétől 2020 májusáig tartó Indulj el egy úton ... országos, sőt országhatárokon átívelő természetismereti és turisztikai vetélkedő - bár nem az előre eltervezett módon - megrendezésre kerül. Ez annál is jobb hír számunkra, mert 4 benevezett csapatunk az előzetes három forduló pontszámai alapján a döntőbe jutott. A döntő az eredeti tervektől eltérően online formában valósul meg. A döntőbe a magyarországi csapatok közül korcsoportonként az első 15 legtöbb pontot elérő csapat juthatott be.

Döntős csapataink eredménye:

3-4. osztályosok között: a Cinekék csapat a nevező 24 csapatból 2. helyen végzett az elődöntők során. A csapat tagjai: Bognár Csenge, Nagy Fanni, Hargitai Markó és Prima Zalán 4. osztályos diákok.

Az 5-6. osztályosok kategóriájában: a nevező 59 csapat közül a Négyen a kéken csapata a 4. legjobb pontszámmal, a Szederlesők csapata a 7. legjobb pontszámmal érdemelte ki a döntőbe kerülést. Az érintett gyerekek: Cserkuti Emese, Vudi Csenge, Papp-Csertyaszki Máté, Kelemen Bence, Fehér Örs, Császár Csanád, Hipszki Botond, Torda Olivér és Csizmadia Mátyás 5. osztályos tanulók.

A 7-8. osztályos kategóriában a legjobb eredménnyel tudhatják magukat a döntőben a Kék túramacskák: Boissinot Mária, Varga-Bergmann Bíborka, Egyházi Godó (7. a) és Király Máté. Ők különösen szép példái az együttműködésnek, hiszen Máté a Kodály iskola 7. osztályos tanulója, gyakran társunk a túrákon.

A 2020. április 03. és április 22. között megvalósuló döntőben még a nagyon szép eredménnyel teljesítő seregélyesi csapatokkal, a verseny házigazdáival is fel kell venni a versenyt.

Ehhez jó felkészülést, a döntőben pedig sok sikert kívánok: Székely Beatrix, a csapatokat patronáló tanár

 

Kedves Kollégák, Szülők és Gyerekek!

Az idei tanévben az Alapműveleti Matematikaverseny április 1-re hirdetett fordulója elmarad.
Helyette a verseny honlapján digitálisan folytatódik a verseny.

Tudnivalók az alábbi honlapon olvashatók:

AMV

 

Kattintson ide vagy a képre a PDF fájl megnyitásához!

kossuth-testneveles-20200318 logo

 

2020 03_16_Rendkívüli_tájékoztató_kép

 
További cikkeink...
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Google Tanterem

google classroom

Járványügyi statisztika

covid19 logo

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Október 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 40 1 2 3 4
week 41 5 6 7 8 9 10 11
week 42 12 13 14 15 16 17 18
week 43 19 20 21 22 23 24 25
week 44 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 15 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon