hireink1

2014. március 22-én szombaton is kinyitotta kapuit a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola, mely 120 éve fáradhatatlanul várja a tanulni vágyó nebulókat padjai sorába. A méltóságot sugárzó iskolafalak ezen a hétvégén a nagycsoportos óvodás gyerekek zsivajától visszhangzottak. Az iskola tantestülete hívta őket vendégségbe, hogy bepillantást nyerhessenek az itt folyó életbe. A hétvégi időpont alkalmat adott arra, hogy a szülők is választ kaphassanak az iskolaválasztást megelőző szorongató kérdéseikre. A cseppet sem szorongó gyerekeket valóságos mesebirodalom várta a tornateremben, ahol a tanító nénik segítségével újraélték Bogyó, Babóca, Döme, Baltazár - Bartos Erika írónő népszerű mesekönyv-sorozata szereplőinek kalandjait. A játszóházban átkeltek a szivárványhídon, együtt hegedültek Alfonzzal, csigaverseny rendeztek, és rengeteget énekeltek, muzsikáltak a délelőtt folyamán. Eközben szüleik egy fórumon ismerhették meg az iskola mindennapjait, működését, nevelési, oktatási céljait, eredményeit. A fórum megrendezése hagyomány az iskolában, és az érdeklődők nagy száma azt mutatja, hogy szülők, gyerekek egyaránt szívesen ismerkednek meg az intézménnyel egy ilyen kötetlen, vidám hangulatú rendezvény keretében.

 

Kattintson ide a fényképgaléria megtekintéséhez!

 

 

A Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola a hagyományokhoz hűen 2014. március 19-én megrendezte a LEONI Regionális Német Nyelvi Versenyt az általános iskolák tanulói számára. Az előző évekhez hasonlóan idén is indultunk a versenyen négy csapattal. Három csapattal a 8. évfolyamról és 1 csapattal a 7. évfolyamról.


A vetélkedő témája München/Bajorország volt. A verseny súlypontját nem a nyelvtani ismeretek képezték, hanem a meglévő tudás kreatív alkalmazása. A versenyre való felkészülésnél tanulmányoztuk a bajor tartomány legfőbb városait, München nevezetességeit, jelentősebb épületeit, híres ételeit, italait, a bajor nyelvjárást, sportolóit. Emellett készültünk alapvető szituációs játékokra, amelyekben elsősorban bemutatkozás, útbaigazítás, vásárlás, információkérés- és adás szerepelt.


Minden csapat vitt magával egy tárgyat, amely a témához kapcsolódik: egy korsót, egy BMW autómodellt, egy sörfesztiválos posztert és egy érmet, amely az 1972-es müncheni olimpiát jelképezte. Ezeket be is kellett mutatniuk németül.

A megmérettetés elején a csapatok egy (szintén) előzetesen elkészített 3-4 perces prezentációt mutattak be Münchenhez vagy a bajor tartományhoz kapcsolódóan.


A verseny eredménye:

2. helyezést ért el Eperjesi Gréta, Gubala Szabina és Szepesi Szabolcs csapata a 8.b osztályból.

3. helyezést ért el Égei Kamilla, Orbán Flóra és Fehér Mátyás csapata a 8.b osztályból.

4. helyezést ért el Gócza Viktória, 7.a osztályos tanuló, Hegyi Zoltán és Kispál Zsombor, 7.b osztályos tanulók csapata.

 

A helyezettek oklevélben és értékes tárgyjutalomban részesültek.


Felkészítő tanáruk volt: Nagy-Tóth Zsuzsanna


Gratulálunk az eredményhez!


P3190020

 

Évek óta sikeres előadássorozattal fűszerezve mutatja be kőzeteit és ásványait az Esztergomi Ásványtani Múzeum. Iskolánk diákjai Beatrix nénit már kedves ismerősként köszöntötték és élvezték közvetlen előadásmódját. A három napos rendezvényen minden osztály egy interaktív foglalkozáson vehetett részt és vásárlásra is volt lehetőség.

közet2014

További képek az eseményről...

 

cimlap

Idén első alkalommal adott helyet iskolánk a LÜK-bajnokság térségi fordulójának. Miskolctól kezdve, Egyeken és Hevesen át Turáig érkeztek az iskolai bajnokságból továbbjutott gyermekek, hogy összemérjék tudásukat magyar, matematika és logika témakörben a LÜK feladatlapok segítségével. 

Iskolánkat 3-3 tanuló képviselte évfolyamonként és nagy örömünkre szolgál, hogy mindannyian az 1-6. helyek valamelyikét szerezték meg. Dobogósaink továbbjutottak a területi fordulóba, a 4-6. helyezettek pedig "tartalékok", azaz betegség vagy más akadályoztatás esetén ők léphetnek a hiányzók helyébe.

 

Eredményeink:

2. évfolyam

I. Güray Bence 2.a

IV. Székely Zsófia 2.b

VI. Csuka Donát 2.a

3. évfolyam

II. Halmai András 3.b

III. Darabos Lili 3.a

V. Pokovai Dénes 3.a

4. évfolyam

I. Egyházi Hanna 4.a

IV. Kernya Károly 4.b

V. Kovács Dorottya 4.b

Mindannyiuknak szeretettel gratulálunk!

 

A szervezők és Anett néni köszönik mindazok munkáját, akik részt vettek a verseny szervezésében és lebonyolításában, többek között köszönjük Rózsa néni, Andi néni, Ani néni, Bea néni munkáját, továbbá Zoli bácsi, a takarító nénik és a 8. a osztályos tanulók segítségét.

>> További képek az albumban találhatók

 

2014. marciusmárcius 14-én gyönyörű műsorral emlékeztünk az 1848-49-es eseményekre.
Köszönet érte az 5. a osztálynak, Székelyné Kiszel Erika tanárnőnek és Sánta László tanár úrn
ak.

Az eseményről készült fotókat megtekinthetik itt és itt.

A műsor után iskolagyűlést tartottunk, amelyen közösen örültünk az elmúlt hónapok kiemelkedő sport- és tanulmányi eredményeinek.

 

Rendhagyó számítástechnika órára került sor 2014. március 5-én, szerdán délután a Kossuthban. Az óra különlegességét az adta, hogy a jelentkező tanulók számára angol nyelven folyt az oktatás. A Basa Lionel tanár úr szervezésében létrejött órán Skype segítségével kapcsolódtak össze a Kossuthos diákok az angliai Woodham Academy – azonos korosztályba tartozó – tanulóival, akik anyanyelvükön tanították a magyarországi gyerekeket a Scratch programozás alapjaira.

 

 

P3050079

 

Felépült a Skype kapcsolat - Darren többnyire a színfalak mögül irányította a lányokat


Darren Smith, a Woodham Academy számítástechnikai munkaközösségének vezetője elmondta, hogy Erica és Tamsin remekül érezték magukat a szerepben, és valószínűleg az egyik meghatározó iskolai élménye lesz a két kislánynak, hogy magyar diákokat taníthattak.


„That was great! My students absolutely loved doing this today. I think it will be one of their prominent school memories. Thank you all.” – Darren Smith


 

Erica and Tamsin

 

Erica és Tamsin - középen a magyar csapat


Tanulóink remekül szerepeltek az órán, nem jelentett nehézséget számukra az angolul megszólaló két „tanársegéd”, a feladatok megértése. A felmerülő kérdésekre is ügyesen válaszoltak. Darren meg is jegyezte, hogy a gyerekek milyen intelligensek és jó magaviseletűek. Számukra is maradandó élményt jelentett az esemény, hiszen nyelvtudásukat valós körülmények között tesztelhették, miközben nem csak nyelvi, de számítástechnikai ismereteik is bővültek, és egy kicsit kizökkentek a hétköznapokból.

Érdekes linkek:

Az angol fél beszámolója

Mi a Scratch? - Wikipédia
Az angliai Woodham Academy twittere és honlapja
További képek az eseményről

 

muveszetek honapja2014

 
További cikkeink...
Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

Digitális témahét 2018

dth 2017_logo

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Szeptember 2018 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 46 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon