hireink1

120 éves a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola

A szülinapi programsorozat plakátja

Pályázat: Keressük a "legősibb kossuthos" családot.

Pályázat: Rajzpályázat

Bulizz velünk az iskola 120-ik szülinapja alkalmából!

 

2015 London, Párizs, Disneyland

Jelentkezz október 17-ig!

Program!

 

2014 Brüsszel-London-Párizs

Élménybeszámolók és fotók

 


A BALATONI TÁBOR

 

 

Kora reggel vonattal indultunk Balatonföldvárra. A vonatozás nagyon jó hangulatban telt, bár már mindenki nagyon várta, hogy odaérjünk, hiszen az út két óra volt. A csomagjainkat autóval szállították a nyaralóba, mi pedig gyalog mentünk oda. Sétálás közben felelevenítettük a tavalyi emlékeinket a táborról. Mikor a szálláshoz értünk, már ismerős látvány tárult a szemünk elé. Egy hatalmas citromsárga ház, körülötte rengeteg tuja és fenyőfák. Miközben felvittük az emeletre a csomagjainkat, Judit néni (a tábor vezetője) örült az ismerős arcoknak. A ház három emeletből állt: az első emeleten az ebédlő és a hall volt, a második és a harmadik emeleten pedig a szobáink voltak. Miután kipakoltunk a bőröndből és elfoglaltuk az ágyunkat, kipihentük a vonatozást, és mindenki elfoglalta magát. Hat órakor megvacsoráztunk a teraszon. A reggeli, az ebéd és a vacsora is mindig finom volt, sohasem panaszkodtunk miatta. Ebéd után általában elmentünk fürdeni egyet a Balatonban. Esténként az udvaron voltunk és csoportos játékokat játszottunk, vagy elmentünk a városba sétálni. A szálláson volt még egy karaoke gép is, amit szívesen használtunk. Ezen kívül festhettünk különféle képeket, és ajándékokat is készíthettünk a szüleinknek. Még egy hajókirándulást is tettünk Tihanyba, ahol megnéztük az apátságot belülről és II. András sírját. Tihanyban lehetőségünk volt különböző szuveníreket venni. Szinte észre sem vettük, de elérkezett az utolsó nap. Ez a nap a szobák takarításával telt. Délután a vonat indulása előtt még lementünk a csigalépcsőn, és fürödtünk egyet a Balatonban. Egy felejthetetlen hetet töltöttünk el Balatonföldváron.

 

 

                                                                                                         Nagy Réka 7.b

 

 

szuloi 1415_k

 

2014. június 30. és július 4. között  felejthettelen 5 napot tölthettek Gyomaendrődön az alsós táborozók. 40 gyerek és 3 tanító néni kerekedett fel egy szép hétfői napon, hogy felfedezze a Körös vidékét. A hosszú buszos utazás után végre megérkeztünk a táborba, ahol nagy szeretettel vártak már minket. Elfoglaltuk a faházainkat és szépen berendezkedtünk. Délután felfedező útra indultunk és besétáltunk a városba. Másnap reggel ismét buszos út várt ránk. Egy rövid utazás után megérkeztünk Szarvasra, ahol az egész napunkat töltöttük. Sétáltunk az arborétumban, ahol érdekes idegevezetést hallhattunk a növényekről és az állatokról. Délután hajókázni mentünk a Holt-Körösre. Nagy élmény volt számunkra, hogy többen is vezethették a hajót. Ezután bebarangoltuk Magyarországot, igaz csak a mini vátozatát, de így is nagyon tetszett.
Szerdán túrára indultunk a Körös mentén. A túravezetőnk érdekes játékokkal szakította meg a sétát. Ebédig kellemesen elfáradtunk. Egy kis csendes pihenő következett, majd a közeli strandra indultunk, ahol jókat lubickoltunk és csúszdáztunk. A gyerekeket csak egy kis palacsintával lehetett kicsalogatni a vízből.
A csütörtöki napunk kissé esősen kezdődött, de ez sem vette el a kedvünket és az endrődi tájházba indultunk, ahol megnéztük az eredeti bútorokkal berendezett tájházat és utána kézműveskedtünk. Lehetett fonni, agyagozni, kötelet verni. Mindenki megtalálta a kedvenc elfoglaltságát, így hamar el is repült az idő. Aki nem tudta befejezni a munkáját, az este a táborban még bepótolhatta. Sietnünk kellett az ebéddel, mert ismét busz várt ránk és Dévaványára utaztunk a túzok rezervátumba. Nagyon érdekes volt látnunk élőben ezeket a ritka madarakat. Egy kisfilm segítségével pedig az életükkel is megismerkedhettünk. Este az előző napon készített mécseseket gyújtottuk meg és körbeülve mindenki elmondhatta, hogy mi tetszett neki a legjobban a táborozás során. Ismét nagyon tartalmas napot zártunk és elkövetkezett az utolsó éjszaka.
Pénteken reggel a reggeli után mindenki összepakolt és a tanító nénik értékelték a esti vetélkedőket illetve a szobák rendjét. Mindenki egy kis édességgel és egy tábori pólóval indulhatott haza.
A visszaúton még két meglepetés várta a gyerekeket. Megálltunk Szolnokon és megnéztük a repülőgép múzeumot valamint útba ejtettük az abonyi állatkertet is.  
Egy kicsit fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva vettünk utunkat Hatvan felé. A szülők már izgatottan várták, hogy a busz a Kossuth térre kanyarodjon és boldogan ölelték magukhoz a gyerekeket.
Reméljük, hogy jövőre is találkozunk és újabb tájakat fedezhetünk fel együtt!

Kovács Erika
Nagyné Lénárd Gabriella és
Káliné Kovács Andrea tanító nénikP7043458

 

 

Véget ért a 10. Na-túra tábor, melynek ebben az évben a Szendehely-Katalinpusztán található erdei iskola adott otthont. A 30 táborozó gyereket a Börzsöny ölelésében, a Naszály lábánál egy festői völgyben az eddigi évekhez hasonlóan tartalmas programok, erőt próbáló túrák, meglepetésprogramok várták. A gyerekek a vadászat, a méhészet, a solymászat rejtelmeibe nyerhettek betekintést, de részt vettek terepgyakorlaton is, amely során botanikai, madártani ismereteiket bővítették, vízminőséget vizsgáltak, gyógynövényekkel ismerkedtek. A táborozók egy-egy nagyobb kirándulás keretében felfedezték a környék természeti értékeit: látogatást tettek a vácrátóti botanikus kertben, a váci ártéri erdőben, az Ócsai Tájvédelmi Körzetben, és a Kemence-patak völgyében vezető 30 kilométeres biciklitúra során megismerték a Börzsöny forrásokban gazdag világát. A hagyományokhoz hűen egyéni és csoportküzdelmek tették izgalmassá napjaikat. A lazító programok (számháborúzás, kalandpark, csúszdázás, fürdés, logikai-ügyességi játékok, sárkányhajózás) igazi kikapcsolódást jelentettek. A változatos elfoglaltságoknak köszönhetően a szeszélyes időjárás sem szegte kedvét a táborozóknak, akik bátorságukat, kitartásukat, ügyességüket egyaránt próbára tehették a 7 nap alatt. A sokszínű program megvalósulását szülői, iskolai támogatások, illetve ipari cégek felajánlásai segítették. Köszönjük szépen. 

A tábor vezetői: Gyárfásné Kovács Marianna

Vígné Végh Mónika és Székely Beatrix

Igazi közösséggé formálódó csapatunk mindennapjaiba nyújtanak betekintést az alábbi képek.

IMG 4699 P1120551
Csapatépítés.1 Csapatépítés.2
 IMG 4311  IMG 4448
 Mit fogott a hálótok?  Minden madár társat választ...
 IMG 4477  P1120848
Neked mekkora az ökológiai lábnyomod?  Forrásfoglalók
 P7120291  P1120647
 Kisvadak...  ... és nagyvadak
 P1120521  P7080146
Túrák szárazon ...  ... és vízen
 IMG 4566  IMG 4669
 Dolgos hétköznapok  Alig várjuk a jövő nyarat
 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Március 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 88 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon