hireink1

Santa Laszlo_Erem

Alig kezdődött el az október, máris egy szép focieredményről tudunk beszámolni:

2013. október elsején rendezték meg az 1. korcsoportos labdarúgók számára a  diákolimpia versenysorozat őszi fordulóját. Iskolánk csapata 5 együttes versengéséből a 2. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Győri Balázs 1. a; Csuka Donát, Juhász Csaba, Koczka Konrád, Nagy Laura, Raffael Leonard, Tóth Ádám (2.a), Abonyi Márton, Balogh Botond, Heche Trisztán, Majoros Márk (2. b), Buday Olivér, Telek Marcell (3. a). A csapat felkészítője Sánta László tanár úr.


Gratulálunk tanár úrnak, aki a 2012/2013-as tanévben végzett eredményes és áldozatos munkájáért emlékplakettet vehetett át Nyilasi Tibor hetvenszeres válogatott labdarúgótól, a Magyar Labdarúgó Szövetség Sportigazgatójától és Magyar Attilától, a Magyar Labdarúgó Szövetség Intézményi programvezetőjétől.

 


Diákjaink nagyon szépen szerepeltek a szeptemberi sporteseményeken.


XX. Heves Megyei Diákduatlon döntője: 


I. korcsoport         
9. hely      
Sőregi Kinga 2. b
  10. hely Győri Balázs 1. a
II. korcsoport 1. hely Majoros Dominika 5. a
  3. hely Vernyihel Petra 4. b
  4. hely Vásárhelyi Vivien 4. b
  10. hely  Ónody Csenge 3. b
III. korcsoport 2. hely Csáki-Zeke Berill 7. b

Csapatban II. korcsoportos versenyzőink az 1. helyen végeztek.

 

 Kodály Kupa atlétikai verseny:


1500 méter 2. hely       Csáki-Zeke Berill 7. b
  3. hely Nánai Barbara 7. b
  5. hely Vásárhelyi Vivien 4. b
  6. hely Majoros Dominika 5. a
4×100 méteres váltó 4. hely

Csáki-Zeke Berill,

Majoros Dominika

Nánai Barbara 7. b

Pusztai Fruzsina 5. a

súlylökés 4. hely Sopronyi Klaudia 7. a
100 méter 2. hely Kispál Zsolt 8. b
300 méter 2. hely Kispál Zsolt 8. b
1500 méter 4. hely Laska Bence 7. b
  6. hely Grenács Máté 7. b
4×100 méteres váltó  
3. hely

Laska Bence

Kispál Zsolt

Grenács Máté

Gál Miklós 7. b

súlylökés 3. hely Csonka Levente 7. b
  4. hely Burján Márk 7. a
  6. hely Molnár Levente 8. a
kislabdahajítás 2. hely Telek Alex 7. a
  3. hely Csonka Levente

 

Gratulálunk nekik és edzőjüknek Tarsoly Imre tanár úrnak.

 

Október elsején a hagyományokhoz hűen kossuthos diákká avattuk az iskola padját éppen egy hónapja koptató elsősöket. A 4. b osztály remek hangulatú műsora után az iskola vezetősége felkötötte az első osztályosok nyakába a kossuthos nyakkendőt. Nagyon szép iskolás éveket kívánunk a szárnyukat bontogató fiókáknak!

fiókaavató 2013.1fiókaavató 2013.2

 

népmese 2013A Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005 óta ünnepeljük Benedek Elek születésnapján a népmese napját, melyhez iskolánk idén is, immár harmadszorra csatlakozott. Ezért 2013. szeptember 30-án ismét kinyílt az iskolai könyvtárban a meseládika, és kezdetét vette a 7 héten át tartó játékos vetélkedés a népmesék világában. Ezen a napon a Kossuthban nem volt olyan gyerek, aki ne hallott, látott vagy mesélt volna egy népmesét. A hagyományokhoz hűen ugyanis a felsős osztályok vállalkozó kedvű tanulói  már reggel egy-egy népmesével kopogtattak az alsósok ajtaján, és ki dramatizálva, ki bábozva, ki a hagyományos mesélés szabályai követve mutatta be a népmesét a választott osztálynak. A szerencsésebb diákok találkozhattak a felnőtt alakulattal is, akik a Világszép Sárkány Rózsa című mesét adták elő kézzel, lábbal, bábbal. A nap zárásaként az Ady Endre Könyvtárban vendégeskedtünk, és meghallgattuk Bukovics János mesemondót. Remekül szórakoztunk János bácsi palóc nyelvjárásban előadott meséjén Szürke Ló Péterről.

 

Iskolánk 5.a osztályos tanulói szeptember 24-én, kedden délután túrázni és számháborúzni indultak osztályfőnökük, Székelyné Kiszel Erika vezetésével. Az útra Basa Lionel tanár úr is elkísérte a csapatot. A Zagyva-parti kiadós, három kilométeres séta során sok érdekes dolgot láttunk. Találkoztunk állatokkal, megfigyeltük a természetet. A kis erdőhöz megérkezve, pihenő közben, az osztályfőnök ismertette a játékszabályokat, majd a gyerekek ösztönösen két csoportba tömörültek: lányok és fiúk. Elsőként a lányok bújtak el az erdőben és rejtették el a zászlót. A támadó fiúk csapata nagy lelkesedéssel kezdte meg az ellenfél felkutatását, a rendelkezésükre álló játékidő alatt azonban nem sikerült megszerezni a zászlót. Az erdőből előbújó lányok büszkén mesélték, hogy őzikékkel is találkoztak a sűrűben, sőt, nyuszit is láttak. Néhány szerencsés diák felkéredzkedhetett az éppen arra járó lovaskocsira, a gazda örömmel hajtott velük egy kicsit.

A második fordulóban a fiúk rejtették el a zászlót. Nagyon jó helyet sikerült találniuk, mert a lányok sem tudták felkutatni azt. A végeredményt így döntetlennek ítélte az osztályfőnök.

A kis kirándulás olyan jól sikerült, hogy a gyerekek nem akartak hazamenni, pedig visszafelé is egy kellemes séta várt ránk.

5.a-szamhaboru

 

1802. szeptember 19-én látta meg a napvilágot Monokon Kossuth Lajos, iskolánk névadója. Erre az eseményre az iskolarádió kis műsorral emlékezett. A diákönkormányzat tagjai a hagyományokhoz hűen az első osztályosok jelenlétében idén is megkoszorúzták az államférfi szobrát.

kossuth koszoruzas

 

20 éves osztálytalálkozó a Kossuthban, akkor még I. Sz. Általános Iskolában, 2013.augusztus 31-én

Volt tanítványaim a Facebook közösségi oldalán kerestek meg azzal a kéréssel, hogy szeretnék megszervezni a 20 éves találkozónkat, és meghívnak, mint volt osztályfőnöküket. Magyar nyelvet,és irodalmat tanítottam nekik, sajnáltam, hogy másik szaktárgyamat, az angolt nem taníthattam nekik,ők  még az orosz nyelvet tanulták. Tanulmányaikat az egykori I-esben 1987-ben kezdték, és 1993-ban fejezték be. Én az 5. évfolyamtól tanítottam őket és voltam az osztályfőnökük.

Néhány hét leforgása alatt sokan jelentkeztek, és ígérték meg, hogy jönnek.

Augusztus 31-én délutánban egyeztünk meg, remélve , hogy a nyaralásokból visszatér mindenki. Mégsem volt olyan könnyű összehozni az  embereket, mert váratlan helyzetek adódtak( még baleset is) így a 32-es osztálylétszámból, és a  beígérkezett 20-ból végül 10 régi diákom jelent meg.

Régi magyar termünkben töltöttük  a szombat délutánt, és a 8-os osztálynapló segítségével idéztük fel, ki hova jelentkezett továbbtanulni .Majd  elmesélték a 20 év alatt történteket: tanulmányaikat, munkájukat és családi életüket. Szerencsére mindegyikőjüknek van munkája, és sokuknak saját családjuk,gyermekeik is. A hiányzókról is összeszedtünk minden információt. Van , aki  hosszú üzenetet hagyott  volt osztálytársainak a neten, más spanyolországi lakhelyéről jelentkezett be skype-on. Úgy beszélgettünk, mintha csak ott lett volna köztünk-köszönhetően a technika eme vívmányának.

Közben fogyott a hozott házi süti, pogácsa, és italok. Közös fotóra is összeálltunk az iskola, és a Kossuth-szobor előtt is. Örömmel kiáltottak fel a régi tantermek láttán, amelyek azóta megújultak.

Gyorsan telt az idő  az emlékek felidézésével –beszélgettünk volt tanáraikról, az osztálykirándulásokról, versenyekről, és diákcsínyekről- és sokat nevettünk, igazán jól éreztük magunkat. Még régi félreértéseket is sikerült tisztázni.

Azonnal eldöntöttük, hogy 5 év múlva találkozunk újra. A Facebook zárt közösségi  oldalunkon a hiányzók sajnálkoztak, hogy nem tudtak eljönni és ígérik, ott lesznek a következőn. Legalább a kis csoportunkról készült fotókat láthatták .

Bízom benne, hogy 2018-ban újra találkozunk.

Dr. Jusztinné Szekszárdi Ildikó tanár, osztályfőnök

Hatvan, 2013.szeptember 3.

20eves osztalytalalkozo

 
További cikkeink...
Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

Digitális témahét 2018

dth 2017_logo

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Augusztus 2018 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4 5
week 32 6 7 8 9 10 11 12
week 33 13 14 15 16 17 18 19
week 34 20 21 22 23 24 25 26
week 35 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 45 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon