hireink1

2014. június 6-án este Kepes Iván és testvére, iskolánk 8. a osztályos tanulója, Kepes Olivér adott csodálatos koncertet a városi Ady Endre Könyvtárban népes számú érdeklődő közönség előtt.  A koncerten közreműködtek a fiúk volt és jelenlegi tanárai, valamint a Weiner Leó konzervatórium növendékei. Olivér is - bátyja nyomdokain haladva - ebben az iskolában folytatja középiskolai tanulmányait, melyhez nagyon sok sikert kívánunk neki!

P1120212

 

2014. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napjára emlékezett iskolánk közössége. Az 1-8. osztályos gyerekekből verbuválódott csapat emlékezetes műsort adott a Trianon téren álló emlékmű előtt.

P6040012

 

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is megrendeztük német nyelvi vers-, próza- és mesemondó versenyünket a térség általános iskolás diákjai számára. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét sok tanuló jelentkezett, 6 iskolából összesen 34-en versenyeztek 2014.05.13-án délután a Kossuthban.

A verseny megnyitóját az iskola könyvtárában tartottuk, ahol a megjelenteket először  az intézmény igazgatója, Polonkai Zoltánné, majd Pappné Dr. Forgács Edit a Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója, a zsűri elnöke köszöntötte. 

A délután első részében az idegen szöveget olvasták fel a versenyzők. A második részben a szabadon választott szövegeket mindannyian meghallgathattuk. Ezzel újabb tapasztalatokat szereztek a gyerekek és az őket kísérő felnőttek is.

Az előadásokat 4 fős zsűri értékelte. Az Igazgató Asszony mellett Nagyné Salga Judit, Szűcs Anna Mária és Soltész Sándor. Ők szintén a Bajza gimnázium német nyelvet tanító pedagógusai. 

Újdonság az előző évekhez képest, hogy a zsűri a legnagyobbaknál (7-8. évf.) külön értékelte az idegen nyelvet heti 3, és az idegen nyelvet heti 5 órában tanuló diákokat.

A Ziel Kiadó most is támogatta versenyünket. Biztosította a gyerekek díjait, és még meglepetés édességről is gondoskodott a díjkiosztást megelőzően, amit nagyon köszönünk.

A Kossuth iskola vezetősége nevében a diákok egy-egy szál virággal köszönték meg a zsűri munkáját és Nagy-Tóth Zsuzsanna tanárnő lelkes szervezői, házigazdai tevékenységét.

Köszönjük a nyelvtanárok és a szülők támogatását, odafigyelését, eredményes felkészítő munkáját, és gratulálunk a helyezetteknek!

 

                                                                                                          Nagy-Tóth Zsuzsanna

                                                                                                                    szervező

A délutánról készült összes fénykép az alábbi linken megtekinthető:

https://picasaweb.google.com/102122518630392933531/NemetMese2014?authkey=Gv1sRgCJLMrY7AtrueFA

 

hamma amv


Két előkelő országos helyezéssel a zsebében tért haza kis csapatunk 2014. május 17-én, szombaton Marcaliból, az Alapműveleti matematikaverseny, az ország 2. legnépszerűbb matekversenyének országos döntőjéről. Mint azt már megszokhattuk, a verseny az idén is igen szoros volt, gyakran azonos pontszám mellett csak azon múlt egy-egy helyezés, hogy ki rontott előbb a feladatlapon.


Tanulóink sikerének együtt örülhetünk, hiszen Egyházi Hanna (4.a) a 4. osztályosok között a IV. helyet szerezte meg, míg Gáspár Tamás (7.b) a hetedikeseknél lett X.

Szeretettel gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek!

 

luk and

2014. május 14-én, szerdán rendezték meg iskolánkban a LÜK területi döntőjét, amelyre számos 2., 3. és 4.-es kisdiák érkezett a régióból.
A 2. osztályosoknál Güray Bence (2.a) képviselte iskolánkat, s bár a 9 feladat 108 lapocskájából csak kettőt cserélt fel, a továbbjutás most nem sikerült.
Hasonlóan járt a negyedikeseknél Egyházi Hanna (4.a), akinek hibátlan teljesítménye sem volt elég az országos döntőbe kerüléshez.
A harmadikosoknál Darabos Lili (3.a) és Halmai András (3.b) "állt rajthoz" és mindketten derekasan küzdöttek. A "célnál" Andris járt előrébb, olyannyira, hogy harmadik helyezésével tovább is roboghat az országos döntő felé.


Szurkoljunk Andrisnak május 26-án a LÜK országos döntőben és gratuláljunk szeretettel a többi LÜK versenyzőnek is csodás teljesítményéhez!

 

hullgy

 
2014. május 9.-11. között Tatán rendezték meg a Teleki Pál Földrajz-Földtan Verseny országos döntőjét. Heves megyét a nyolcadikosok mezőnyében iskolánk tanulója Melykó Adrián 8.b osztályos tanuló képviselte. Az írásbelin, a szóbelin és a terepgyakorlaton szerzett pontszámok összesítésével alakult ki a végleges sorrend, Adrián a 14. legeredményesebb versenyzője volt ennek a komoly, sokféle képességet próbára tevő megmérettetésnek. Gratulálunk a szép eredményhez!

Felkészítő tanár: Gyárfásné Kovács Marianna tanárnő
 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Szeptember 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 136 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon