hireink1

P1010144


November 11-én idén sem maradhatott el a hagyományos lámpáskészítés és felvonulás az iskola körül. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre több diák és szülő érezte szükségét, hogy Márton napján csatlakozzon hozzánk, és a sötét, fázós novemberi estébe egy kis melegséget csempésszen a kis mécsesek fényével. A felvonulás előtt a bábszakkörösök Szent Márton életét jelenítették meg árnyszínházi eszközökkel. Szép délután volt!

                           P1010165

 

Holnaptól, november 11-étől megtekinthető az iskola könyvtárában az az emlékkönyv, amelyet a KOSSUTH 120 EMLÉKTÚRÁN készült fotókból, valamint a résztvevők visszaemlékezéseiből állítottunk össze.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a túra sikeréhez:

- Hatvan Város Önkormányzatának, a Hatvan a Tanügynek Alapítványnak és az iskola diákönkormányzatának az anyagi támogatást,

- Mócsa Enikőnek, az Aqua Pet Kft. képviselőjeként az egész úton kitartó ásványvizet,

- és kiemelten a Csillag házaspárnak a fel nem becsülhető segítséget. Ők voltak azok, akik gondoskodtak róla, hogy csomagjaink mindig időben odaérjenek a szálláshelyekre, ezzel mentesítve minket a cipelés terhe alól. Köszönjük!

Székely Beatrix

 

bb k

A plakát képre kattintva nagyobb méretben megtekinthető.

 

Épen, egészségesen és élményekkel telve tért haza a Kossuth emléktúrázó kis csapat, annak ellenére, hogy a 120 órás kirándulás 3 napján nem csak a kilométerekkel, de az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdenünk. Az 5 napos túra során meglátogattuk Kossuth Lajos gyermekkorának fontos településeit; a szülőfalut: Monokot, a keresztelés helyszínét: Tállyát, a meghatározó iskolavárost: Sárospatakot, de megkoszorúztuk Borsod-Abaúj-Zemplén megye Kossuth emléke előtt elsőként tisztelgő szobrát is Erdőbényén. A túrázó csapatnak sem a hideg, sem a nagy távolságok, sem a hol szemerkélő, hol megeredő eső nem szegte kedvét, a helyiek kedvessége, a rendszeresen felzendülő Kossuth-nóták, a kiadós csocsózások felejthetetlenné varázsolták ezt az 5 napot.


KÉPES BESZÁMOLÓ A TÚRÁRÓL


P10005851. nap: Kalandos érkezés Sárospatakra, a vágányzár miatt „különvonattal". Látogatás a sárospataki Rákóczi-várba. A sárospataki Kossuth emlékhelyeket a frissen alakult csapatok önállóan fedezték fel. Ahol felújítás miatt éppen nem volt emléktábla, oda szereztünk egyet. Az Iskolakertben található Kossuth-szobron elhelyeztük első koszorúnkat. 

 



 

2. nap: „Frissen mosott" ruhánkban Olaszliszkára indultunk, P1000644ahol a Kossuth család 1803 és 1808 között élt. Itt Sándor bácsi, a „falu esze" kalauzolt bennünket. Lelkesen mutatta meg nekünk a csonka tornyú templomot és a Kossuth-házat, ami ma egy kortárs képzőművészeti kiállításnak ad helyet. Innen szállásunkig még 18 km és egy kiadós eső várt ránk. Soha ennyire nem vártuk még, hogy feltűnjön egy települést jelző tábla (és akkor még nem sejtettük, hogy a szálló a falutól távol, az erdő közepén elrejtve bújik meg). A kastélyhotel kárpótolt minket mindenért. Az este luxuskörülmények között telt: szauna, uszoda, tekepálya, csocsóasztal szolgálta a felfrissülésünket Erdőbényén.

 

P1000787-SMILE3. nap: A legtöbb megoldásra váró helyzetet ez a nap produkálta. A délelőtt folyamán felfedeztük a jelentős fafaragó múlt emlékét őrző erdőbényei köztéri faszobrokat és a református templom előtt álló szoborparkot. A mostoha időjárás ellenére nekivágtunk egy csodálatosnak ígérkező erdei útnak, de a szétázott gyalogösvények járhatatlannak bizonyultak. Sajnos az ünnepek miatt a tömegközlekedés is akadozott, így különböző „vendéglátóipari" egységekben vártuk meg a mentesítő járat érkezését. A váratlan helyzetnek köszönhetően alaposan megismertünk egy pincét, amelyből szebbnél szebbek sorakoztak utunk során, a tokaj-hegyaljai szőlőtermesztő vidék egyik fő helyszínén. Nem vettük zokon ezt a pihenőnapot, nagyon jól szórakoztunk a biliárdasztal mellett. Az este egy hangulatos faházban telt Tállyán. Sötétedés után látogatást tettünk a helyi evangélikus templomban, ahol Kossuth Lajost keresztelték.


4. nap: Végre felhőmentes reggelre ébredtünk. Nem győztünk érte hálálkodni, hisz ez a nap tartogatta aP1000930 legtöbb kilométert. Szerencsére a kedvünk ne állt arányban a szaporodó vízhólyagok számával. Egy kis „kitérő" után Golopon keresztül csodálatos szőlő- és tökültetvények mellett vezetett utunk Monokig, ahol egy álijesztés után befutott a kirándulás legemlékezetesebb ebédje: a pizza. Olvasókönyvünk segítségével fedeztük fel Kossuth Lajos szülőházát, majd Szerencsre, utolsó szálláshelyünkre vettük az irányt. Az idő csodálatos volt, a nap melegen sütött egész nap, de már sötét volt, mikor az utolsó lépéseket tettük Szerencsen a szállásunkig.

 

P10100345. nap: Egy lazulós délelőttöt megengedtünk magunknak mielőtt meglátogattuk a szerencsi Zempléni Múzeumot. Itt megnéztük a Rákóczi Zsigmond és korát bemutató kiállítást, a képeslapgyűjteményt és a szerencsi csokigyártásnak emléket állító tárlókat. Az indulás előtti órát már a vonaton töltöttük, de ez sem volt eseménytelen, a lányok által faragott sütőtökök segítségével rendhagyó halloweent ültünk.

A túrát teljesítő 23 diák és a három kísérő tanár neve: Győri Virág, Kolozsvári Angelika (4. b); Egyházi Hanna, Nagy Kristóf Botond (5. a); Nádas Erzsébet (5. b); Bodrogi Rebeka, Józsa Lilla, Kurcsik Katica, Orjovics Júlia, Pusztai Fruzsina, Szilágyi Szintia, Vigh Viktória, Vizner Zsófia (6. a); Kovács Marcell, Nógrádi Áron (7. a); Fehér Arany Csenge (7. b); Csáki Zeke Berill, Kiss Kinga, Kovács Evelin, Nánai Barbara, Gáspár Tamás, Grenács Máté, Hegyi Zoltán (8. b); Juhász Edit, Székelyné Kiszel Erika és Székely Beatrix.

 

 

PA160023Iskolánk és a Hatvani Vadászati Múzeum között egyre szorosabb kapcsolat alakul ki. Ingyenes programokkal és látogatási lehetőséggel a gyerekek és a pedagógusok számára egyaránt kínálnak lehetőséget hazánk természetes életközösségeinek megismeréséhez. Céljaink közösek. A gyerekek számára érinthető közelségbe hozni a természetet, az új ismeretek közlése mellett az ismeretek rendszerezése, környezettudatos magatartás kialakítása és élményszerzés.

2014. október 16-án az érdeklődő ötödikesek számára tartottak erdőpedagógiai foglalkozást.         Téma – hazánk erdőtársulásai, fásszárú növényekkel való ismerkedés, levél-, és termésmustra. Az elméleti oktatás után kézműveskedésre is jutott idő. Saját készítésű- toboz alapú- kismadárral a kezében térhetett haza minden kis természetbúvár. A képek erről a foglalkozásról készültek. Köszönjük szépen a lehetőséget.

Gyárfásné Kovács Marianna

 

A Kossuth 120 ünnepi sorozat részeként felsőseink számára a DÖK táncos suli-bulit szervezett 2014. október 10-én a tornateremben. Volt jókedv, kacagás és az elmaradhatatlan szülinapi torta. Erről árulkodnak az alábbi képek. A szülők és az osztályok DÖK képviselői segítségével lebonyolított mulatság szervezését iskolánk DÖK patronáló tanára Varsányi Gábor vállalta. A zenéről és a fényekről egykori tanítványunk Szepesi Szabolcs gondoskodott.  Köszönjük szépen a szervezést és mindenki munkáját, akik a felejthetetlen hangulatról gondoskodtak! 

Gyárfásné Kovács Marianna

 

November 8. – Szülők és pedagógusok batyus bálja

Zenél: Hatvani Fecó

Étel - ital amit hozol

Szabadon választott asztaltársaságok

Helyszín: iskolánk tornaterme

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Január 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 1 1 2 3 4 5
week 2 6 7 8 9 10 11 12
week 3 13 14 15 16 17 18 19
week 4 20 21 22 23 24 25 26
week 5 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 30 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon