Belépés: Google szolgáltatások
Digitális tanrend tájékoztató

Amennyiben problémája adódik a KRÉTA rendszerbe való belépéssel akkor írjon a következő e-mail címre: kali.andrea@kossuth-hatvan.hu

hireink1

Let’s speak English – Beszéljünk angolul!

 

            Második alkalommal rendezett angol nyelvi társalgási versenyt a kistérség általános iskolái számára a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola.

            Április 9-én 63 tanuló normál és tagozatos kategóriában mérte össze tudását az alapfokú nyelvvizsga témaköreiben. A zsűriben középiskolai angoltanárok foglaltak helyet. A szervezők ezúton is köszönik a város középiskoláinak együttműködését.

            A következő eredmények születtek:

5. évf. (tagozat): I. Egyházi Hanna (Kossuth) – Kanzler Emília (Hort); II. Maku Normen (Hort) – Szabó Márk (Hort); III. Czégény Cintia (Kossuth) – Pádár Boglárka (Kossuth)

6. évf. (normál): I. Kiss Kevin (Kodály); II. Nagy Melina (ÚRKÁI); III. Borsányi Péter (Kodály); különdíj: Juhász Csilla (Kodály)

6. évf. (tagozat): I. Farkas Benedek (Kossuth); II. Orjovics Júlia (Kossuth); III. Potvorszki Flóra (Hort); különdíj: Kurcsik Katica (Kossuth)

7. évf. (normál): I. Kenéz Natália (Kodály); II. Tóth Gréta (5. Sz. Ált. Isk.); III. Szabó Dorka (Kodály); különdíj: Petri Laura (I. Szent István Ált. Isk.); Páljános Inez (Kodály)

7. évf. (tagozat): I. Balla Viktória (Kossuth); II. Ásztai Tímea (Hort); III. Laskai Fanni (Kossuth)

8. évf. (normál): I. Oláh Dávid (ÚRKÁI);  II.Mateut Rebeka (Lőrinci); III.Gál Virág (Lörinci) – Pápai Gergő (ÚRKÁI)

8. évf. (tagozat): I. Sinkovics Fanni (Kossuth); II. Mohácsi Fanni (Kossuth)

Különdíj: Bobák Csenge (Lőrinci) – Fekete László Bence (I. Szent István Ált. Isk.)

            Gratulálunk a versenyzőknek!


angol01


angol02


 

A 2015. április 15-én megrendezett Alapműveleti matematikaverseny megyei döntőjének eredményei, valamint az eredményhirdetésre behívott tanulók névsora már olvasható honlapunkon:

>>> Eredmények


A megyei eredményhirdetés ideje: 2015. április 28. - kedd, 14 óra

helye: Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum díszterme


 

A Lesznai iskolásokkal közös szavalással ért véget a Kossuthban a Művészetek hónapja 2015 rendezvénysorozat. Április 10-én a költészet napját ünnepelve kerítettünk sort egy Lesznai Anna vers közös elmondására és a költőnő versei által ihletett Édeni élő a kert elnevezésű rajzpályázat eredményhirdetésére. A pályázat különlegessége az volt, hogy az alkotásokat a lesznais és kossuthos gyerekek közösen, de nem egyszerre készítették. Felejthetetlen élmény volt az alkotópárok találkozása. A munkák értékelésében Király Kornélia volt segítségünkre. Az Ajánlás a kertnek című Lesznai Anna verset ragyogó napsütésben, rigódallal kísérve szavalta a közel 500 gyermek. A délelőttöt egy Lesznai-Kossuth malomjáték-összecsapás zárta elsöprő lesznais fölénnyel. Köszönjük a Lesznai iskolának, hogy előadásukkal, részvételükkel felejthetetlenné varázsolták számunkra az idei Művészetek hónapját.

DSCF3582


 

P41000052015. április 9-én a Hatvani Bajza József Gimnázium adott helyszínt a Geoszféra környezet-, és természetvédelmi verseny kistérségi döntőjének. Az évek folyamán egyre nagyobb hírnévnek örvendő versenyre 16 csapat nevezett. Két írásbeli forduló után a hat legtöbb pontot elért csapat kerülhetett be a végső megmérettetésre, ahol a biogazdálkodás volt a kiemelt téma. Előzetes feladatként tervezniük kellett egy iskolai biokertet, és bemutatni prezentációban elképzeléseiket.

A Lóska Dóra, Ágó Regina, Juhász Janka és Lantosi Klaudia alkotta „kossuthos" Szitakötő csapat mindössze egy ponttal maradt le az első helyezésről. A nyolcadik a osztályba járó lányok jól versenyeztek, szépen teljesítettek, gratulálunk nekik és felkészítőjüknek Gyárfásné Kovács Marianna tanárnőnek.


 

2015. április 10-én Egerben rendezték meg a Teleki Pál országos földrajz-földtan verseny megyei döntőjét. A nyolcadikosok közül Sinkovics Fanni 8. a osztályos tanuló vállalkozott iskolánkból arra, hogy felkészül Európa és Magyarország földrajzából, Teleki Pál életéből és a Természetbúvár megadott cikkeiből. Fanninak 14 vetélytársa akadt a döntőben, ahol végül a 2. helyezést ért el. Gratulálunk Fanninak és felkészítőjének, Gyárfásné Kovács Marianna tanárnőnek a szép eredményhez.

P4110001 P4110002


 

A Művészetek hónapja rendezvénysorozat nem múlhatott el a már hagyománnyá vált zeneiskolások koncertje, valamint a vers-, mese és prózamondó verseny nélkül. Gratulálunk minden fellépőnek. Idézzük fel az eseményeket a fényképek segítségével!

P1030390   P1030645

  

 

P1030527


A 130 éve született Lesznai Annára emlékezünk az idei Művészetek hónapja rendezvénysorozatunk keretében. Az esemény kiemelkedő színfoltja volt a Lesznai iskola kisdiákjainak vendégeskedése nálunk. Az írónő egyik meséjét vitték színre zenével, csodálatos jelmezekkel és díszlettel. Nagyon köszönjük, hogy részesei lehettünk a kis pillangó utazásának Lesznán és a szomszédos Tündérországban.

 
További cikkeink...
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Május 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 18 1 2 3
week 19 4 5 6 7 8 9 10
week 20 11 12 13 14 15 16 17
week 21 18 19 20 21 22 23 24
week 22 25 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 25 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon