hireink1

luk andris_


2
014. május 26-án a budapesti állatkert adott otthont a LÜK bajnokság országos döntőjének.


Halmai András 3.b osztályos tanuló ismételten bebizonyította, hogy logikusan gondolkodik, ügyes és kellőképpen kitartó is, hiszen a rangos megmérettetésen hibátlan megoldással, kizárólag időkülönbséggel a 4. helyet szerezte meg.

Szívből gratulálunk egyenletes és kiemelkedő teljesítményéhez!

 

 

 

BALLAGÁS:

 

2014. június 14. (szombat) 9 óra

 

TANÉVZÁRÓ ÜNNEPSÉG:

 

2014. június 20. (péntek) 17 óra

 

2014. június 5-6-án Győrben került megrendezésre a Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédelmi csapatverseny nemzetközi döntője.

A verseny háromfordulós volt. Az első napon a Fertő-Hanság Nemzeti Park Hansági területére szervezett terepgyakorlaton látott-hallott információkat kérdezték vissza a versenyszervezők. A második napon egy írásbeli teszt kitöltése után a csapatok prezentációi kerültek meghallgatásra és értékelésre.

Összesített pontszám alapján iskolánk a 4. helyen végzett az induló 18 hazai és határon túli magyar csapat közül. Prezentációnkkal a Természetbúvár újság különdíját érdemeltük ki, mely a legjobban szóbeliző csapatnak járt. Gratulálunk a lányoknak!

A csapat tagjai: Kovács Panna, Sinkovics Fanni, Vasas Dominika 7.a osztályos tanulók

Felkészítő tanár: Gyárfásné Kovács Marianna tanárnő


Az esemény fotógalériája itt megtekinthető

 

2014. június 6-án este Kepes Iván és testvére, iskolánk 8. a osztályos tanulója, Kepes Olivér adott csodálatos koncertet a városi Ady Endre Könyvtárban népes számú érdeklődő közönség előtt.  A koncerten közreműködtek a fiúk volt és jelenlegi tanárai, valamint a Weiner Leó konzervatórium növendékei. Olivér is - bátyja nyomdokain haladva - ebben az iskolában folytatja középiskolai tanulmányait, melyhez nagyon sok sikert kívánunk neki!

P1120212

 

2014. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napjára emlékezett iskolánk közössége. Az 1-8. osztályos gyerekekből verbuválódott csapat emlékezetes műsort adott a Trianon téren álló emlékmű előtt.

P6040012

 

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is megrendeztük német nyelvi vers-, próza- és mesemondó versenyünket a térség általános iskolás diákjai számára. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét sok tanuló jelentkezett, 6 iskolából összesen 34-en versenyeztek 2014.05.13-án délután a Kossuthban.

A verseny megnyitóját az iskola könyvtárában tartottuk, ahol a megjelenteket először  az intézmény igazgatója, Polonkai Zoltánné, majd Pappné Dr. Forgács Edit a Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója, a zsűri elnöke köszöntötte. 

A délután első részében az idegen szöveget olvasták fel a versenyzők. A második részben a szabadon választott szövegeket mindannyian meghallgathattuk. Ezzel újabb tapasztalatokat szereztek a gyerekek és az őket kísérő felnőttek is.

Az előadásokat 4 fős zsűri értékelte. Az Igazgató Asszony mellett Nagyné Salga Judit, Szűcs Anna Mária és Soltész Sándor. Ők szintén a Bajza gimnázium német nyelvet tanító pedagógusai. 

Újdonság az előző évekhez képest, hogy a zsűri a legnagyobbaknál (7-8. évf.) külön értékelte az idegen nyelvet heti 3, és az idegen nyelvet heti 5 órában tanuló diákokat.

A Ziel Kiadó most is támogatta versenyünket. Biztosította a gyerekek díjait, és még meglepetés édességről is gondoskodott a díjkiosztást megelőzően, amit nagyon köszönünk.

A Kossuth iskola vezetősége nevében a diákok egy-egy szál virággal köszönték meg a zsűri munkáját és Nagy-Tóth Zsuzsanna tanárnő lelkes szervezői, házigazdai tevékenységét.

Köszönjük a nyelvtanárok és a szülők támogatását, odafigyelését, eredményes felkészítő munkáját, és gratulálunk a helyezetteknek!

 

                                                                                                          Nagy-Tóth Zsuzsanna

                                                                                                                    szervező

A délutánról készült összes fénykép az alábbi linken megtekinthető:

https://picasaweb.google.com/102122518630392933531/NemetMese2014?authkey=Gv1sRgCJLMrY7AtrueFA

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap December 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 48 1
week 49 2 3 4 5 6 7 8
week 50 9 10 11 12 13 14 15
week 51 16 17 18 19 20 21 22
week 52 23 24 25 26 27 28 29
week 1 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 43 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon