hireink1

2013. október 12-én felsős tanulóink 40km-es kerékpártúrán vehettek részt Hatvan – Heréd – Nagykökényes – Zagyvaszántó – Nagygombos - Hatvan útvonalon a Természetjáró ISK szervezésében. A Tarsoly Imre tanár úr és Gyárfásné Kovács Marianna tanárnő által vezetett csapat remek időben és jó hangulatban tekert hegyen-völgyön át. Útközben darvakat, gémeket, fácánokat figyeltek meg és gyönyörködtek a színpompás őszi tájban. Szinte minden osztály képviselte magát, sőt egyik szülő, Rodek Annamária is velük tartott. Hamarosan gyalogtúrára várják a lelkes természetbarátokat és a mozgás szerelmeseit.

Gyárfásné Kovács Marianna

iskolai tura_1iskolai tura_2

 

Az Országos Könyvtári Napok keretében az Ady Endre Könyvtár vendége volt október 7-én Berg Judit, a "kortárs gyerekirodalom királynője".  Nagy örömünkre szolgált, hogy szép számmal ott lehettünk ezen a felejthetetlen író-olvasó találkozón. A könyvtár által összeállított rejtvények helyes megoldói egy szép ruminis füzettel lettek gazdagabbak, azok pedig, akik le is rajzolták valamelyik kedves olvasmányélményüket könyvjutalmat vehettek át az írónőtől. Gratulálunk Kovács Dorottyának (4.b), Prima Natáliának (3. b), Hollay Fanninak (5. a) és Egyházi Hannának (4. a), gyönyörű rajzaikat meg lehet tekinteni a gyermekkönyvtárban.

Külön izgalmat jelentett számunkra, hogy bábszakköröseink egy kis előadással lepték meg az írónőt és népes közönségét Mesék a Tejúton túlról címmel.

berg judit

 

Santa Laszlo_Erem

Alig kezdődött el az október, máris egy szép focieredményről tudunk beszámolni:

2013. október elsején rendezték meg az 1. korcsoportos labdarúgók számára a  diákolimpia versenysorozat őszi fordulóját. Iskolánk csapata 5 együttes versengéséből a 2. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Győri Balázs 1. a; Csuka Donát, Juhász Csaba, Koczka Konrád, Nagy Laura, Raffael Leonard, Tóth Ádám (2.a), Abonyi Márton, Balogh Botond, Heche Trisztán, Majoros Márk (2. b), Buday Olivér, Telek Marcell (3. a). A csapat felkészítője Sánta László tanár úr.


Gratulálunk tanár úrnak, aki a 2012/2013-as tanévben végzett eredményes és áldozatos munkájáért emlékplakettet vehetett át Nyilasi Tibor hetvenszeres válogatott labdarúgótól, a Magyar Labdarúgó Szövetség Sportigazgatójától és Magyar Attilától, a Magyar Labdarúgó Szövetség Intézményi programvezetőjétől.

 


Diákjaink nagyon szépen szerepeltek a szeptemberi sporteseményeken.


XX. Heves Megyei Diákduatlon döntője: 


I. korcsoport         
9. hely      
Sőregi Kinga 2. b
  10. hely Győri Balázs 1. a
II. korcsoport 1. hely Majoros Dominika 5. a
  3. hely Vernyihel Petra 4. b
  4. hely Vásárhelyi Vivien 4. b
  10. hely  Ónody Csenge 3. b
III. korcsoport 2. hely Csáki-Zeke Berill 7. b

Csapatban II. korcsoportos versenyzőink az 1. helyen végeztek.

 

 Kodály Kupa atlétikai verseny:


1500 méter 2. hely       Csáki-Zeke Berill 7. b
  3. hely Nánai Barbara 7. b
  5. hely Vásárhelyi Vivien 4. b
  6. hely Majoros Dominika 5. a
4×100 méteres váltó 4. hely

Csáki-Zeke Berill,

Majoros Dominika

Nánai Barbara 7. b

Pusztai Fruzsina 5. a

súlylökés 4. hely Sopronyi Klaudia 7. a
100 méter 2. hely Kispál Zsolt 8. b
300 méter 2. hely Kispál Zsolt 8. b
1500 méter 4. hely Laska Bence 7. b
  6. hely Grenács Máté 7. b
4×100 méteres váltó  
3. hely

Laska Bence

Kispál Zsolt

Grenács Máté

Gál Miklós 7. b

súlylökés 3. hely Csonka Levente 7. b
  4. hely Burján Márk 7. a
  6. hely Molnár Levente 8. a
kislabdahajítás 2. hely Telek Alex 7. a
  3. hely Csonka Levente

 

Gratulálunk nekik és edzőjüknek Tarsoly Imre tanár úrnak.

 

Október elsején a hagyományokhoz hűen kossuthos diákká avattuk az iskola padját éppen egy hónapja koptató elsősöket. A 4. b osztály remek hangulatú műsora után az iskola vezetősége felkötötte az első osztályosok nyakába a kossuthos nyakkendőt. Nagyon szép iskolás éveket kívánunk a szárnyukat bontogató fiókáknak!

fiókaavató 2013.1fiókaavató 2013.2

 

népmese 2013A Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005 óta ünnepeljük Benedek Elek születésnapján a népmese napját, melyhez iskolánk idén is, immár harmadszorra csatlakozott. Ezért 2013. szeptember 30-án ismét kinyílt az iskolai könyvtárban a meseládika, és kezdetét vette a 7 héten át tartó játékos vetélkedés a népmesék világában. Ezen a napon a Kossuthban nem volt olyan gyerek, aki ne hallott, látott vagy mesélt volna egy népmesét. A hagyományokhoz hűen ugyanis a felsős osztályok vállalkozó kedvű tanulói  már reggel egy-egy népmesével kopogtattak az alsósok ajtaján, és ki dramatizálva, ki bábozva, ki a hagyományos mesélés szabályai követve mutatta be a népmesét a választott osztálynak. A szerencsésebb diákok találkozhattak a felnőtt alakulattal is, akik a Világszép Sárkány Rózsa című mesét adták elő kézzel, lábbal, bábbal. A nap zárásaként az Ady Endre Könyvtárban vendégeskedtünk, és meghallgattuk Bukovics János mesemondót. Remekül szórakoztunk János bácsi palóc nyelvjárásban előadott meséjén Szürke Ló Péterről.

 

Iskolánk 5.a osztályos tanulói szeptember 24-én, kedden délután túrázni és számháborúzni indultak osztályfőnökük, Székelyné Kiszel Erika vezetésével. Az útra Basa Lionel tanár úr is elkísérte a csapatot. A Zagyva-parti kiadós, három kilométeres séta során sok érdekes dolgot láttunk. Találkoztunk állatokkal, megfigyeltük a természetet. A kis erdőhöz megérkezve, pihenő közben, az osztályfőnök ismertette a játékszabályokat, majd a gyerekek ösztönösen két csoportba tömörültek: lányok és fiúk. Elsőként a lányok bújtak el az erdőben és rejtették el a zászlót. A támadó fiúk csapata nagy lelkesedéssel kezdte meg az ellenfél felkutatását, a rendelkezésükre álló játékidő alatt azonban nem sikerült megszerezni a zászlót. Az erdőből előbújó lányok büszkén mesélték, hogy őzikékkel is találkoztak a sűrűben, sőt, nyuszit is láttak. Néhány szerencsés diák felkéredzkedhetett az éppen arra járó lovaskocsira, a gazda örömmel hajtott velük egy kicsit.

A második fordulóban a fiúk rejtették el a zászlót. Nagyon jó helyet sikerült találniuk, mert a lányok sem tudták felkutatni azt. A végeredményt így döntetlennek ítélte az osztályfőnök.

A kis kirándulás olyan jól sikerült, hogy a gyerekek nem akartak hazamenni, pedig visszafelé is egy kellemes séta várt ránk.

5.a-szamhaboru

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Március 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 89 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon