hireink1

2013. december 10. (kedd) 16:30 - 17:30

  

Alsó tagozat

 

A tanító nénik a napközis tanítókkal a saját tantermeikben tartják a fogadó órát.

 

Felső tagozat


Szaktanterem

Pedagógus(ok)

Matek, Interaktív

Kádár Emese

Ének-zene

Réz Éva

Történelem

Sánta László, Valcsák Lászlóné

Nyelvi labor

Palásthy Pálné, Gardynik Katalin, Zám Edina

Földrajz

Gyárfásné Kovács Marianna

Nyelvi 1. terem

Nagy-Tóth Zsuzsanna

Előadó

Vojnárovics Józsefné,Csillag Imréné

Magyar

Székelyné Kiszel Erika, Csajkásné Almási Katalin

Tornaterem

Tarsoly Imre

Igazgatói iroda

Polonkai Zoltánné

Informatika

Vincze Gabriella, Basa Lionel

 

 

 

November 29-én bezárult az immár harmadik éve a Népmese napján, szeptember 29-én kinyíló meseládika, hogy a 7 hete vetélkedő csapatok egy tanulmányi kirándulás keretében kipihenhessék a Benedek Elek tündérvilágába vezető hosszú vándorút fáradalmait. A vetélkedésre 15 csapat vállalkozott, közülük 10-en jutottak el a végső, hetedik fordulóig. Erre a megmérettetésre a budapesti Mesemúzeumban került sor, ahol életre kelt a népmesék világa, és a gyerekek királyfiként és királylányként mérkőzhettek meg egymással.

A nap második felében az Országos Széchényi Könyvtárban jártunk, ahol betekintést nyertünk a könyvtár működésébe, követtük a könyvek útját a raktártól az olvasóteremig.

A nap végén a gyerekek átvehették meseigazolványukat és kiemelkedő teljesítményüket igazoló oklevelüket.

Az első hat helyen a következő csapatok végeztek:

1. helyezés: Vízcseppek 4. a (Egyházi Hanna, Nagy Dorottya, Tovai Eszter)

2. helyezés: Egyszervoltak muffinok 4. b (Budai Barbara, Kovács Dorottya, Pádár Boglárka)

3. helyezés: Jégvirágok 3. b (Buda Rebeka, Kolozsvári Angelika, Prima Natália) és Túrázók 3. b (Fodor Bálint, Frigyes Levente, Szabó Bence)

4. helyezés: Mesemondók 3. a (Bereczki Máté, Buday Olivér, Soltész Kristóf)

5. helyezés: Pacsirták 4. b (Erdélyi Klaudia, Hegyi Katalin, Koczka Barbara.

A Meseládika vetélkedőt sikeresen teljesítők további névsora:

Baglyok 3. a (Darabos Lili, Homonnai Mirabella, Tácsik Blanka); Szuper hármas 4. a  (Dézsi Bálint, Hidvégi István, Tovai Balázs); A 3 királylány 3. a (Farkas Dorka, Krekó Bianka, Podonyi Alina) és Mennydörgés 3. b (Boissinot Péter, Győri Virág, Soltész Enikő).

 

Hétfőn reggel, minden kis alsós diák egy kiadós reggeli tornával kezdte a hetet. Gyárfásné Kovács Mariann tanár néni vezetésével mozgatták meg minden izmukat.

 

 

Közben megnyílt a szobor kiállítás is, ami évek óta nagyon népszerű az iskolában. Szülők és gyerekek együtt készítették a zöldségből, gyümölcsből, vagy hulladékból a szobrokat. 

 

 

Ebben az évben, nem csak a zsűri díjazott, hanem a közönség is. A gyümölcsből álló jutalom-csomagokat az ünnepélyes díjátadón vehették át a gyerekek.

 

 

Rajzok is gazdagították a kiállítást, a következő kategóriákban: legösztönzőbb, legötletesebb és legszínesebb alkotások. Az osztálytermek előtti faliújságokon is az egészséges életmódról szóló rajzoké volt a főszerep.

 

 

Kedden úszni mentek a soron következő osztályok, délután pedig Sánta László tanár úr vezetésével a kis focisták mérték össze tudásukat.

A szerdai nap is tele volt izgalmakkal. Minden osztályban zöldséget, gyümölcsöt, sajtot daraboltak, tisztítottak, kóstoltak a gyerekek. Az alapanyagok beszerzését iskolánk alapítványa támogatta. Voltak, akik a piacon is vásároltak közösen zöldségeket, vagy otthonról hoztak a társaiknak kínálnivalót. 

 

 

A hét két délutánján a Széchenyi Zsigmond Könyvtár is meghívta a másodikosokat, egy egészségneveléssel kapcsolatos könyvtári foglalkozásra. A helyszín és a jó program bővítette az élményeket.

 

 

Csütörtökön kisfilmeket vetítettünk a fogápolás fontosságáról, és ebben a témában oldottak meg TOTÓ-kat a gyerekek.

A hetet a nagyon kedvelt korcsolyázással zártuk.

 

 

A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is iskolánkban vendégeskedett a Szitakötő folyóirat egyik munkatársa, hogy a téli számhoz kapcsolódó fogalkozást tartson az ötödikeseknek. A 24. szám kiemelt témája a közösség, a közösködés, az együttélés különböző formái, a játékos feladatok is ezt a kérdést járták körül. Az Albert Judit vezette foglalkozáson szóba került a gombák világa, de megismerkedhettünk nyelvújításkori szavakkal, és önmagunk közösségben elfoglalt helyét tapasztalhattuk meg játékos formában.

A gyerekfoglalkozás után a pedagógusok is részt vehettek egy továbbképzésen, hogy minél sokoldalúbban tudják felhasználni a folyóirat irodalmi, ökológiai tematikájú cikkeit.

 

 

A korábbi egészséghetek tapasztalatai és az új környezettudatos nevelés szempontjai ötvöződtek a témahét megszervezésekor.

A hét első napján felkerült helyére az elmúlt héten közös erővel készített idegen nyelvi montázs.

Az idegen nyelvi tanórák, illetve a tanórán kívüli tevékenységek három nagy téma köré szerveződnek: egészségtudatosság, sport, környezettudatosság / környezetvédelem.

Az angol és a német nyelvi órákon az egészség-betegség, a zöldség-gyümölcs, illetve a környezetvédelem c. témakör kapcsolódik a hét témájához. A gyerekek egyéni, páros és csoportmunkában mélyítik el a korábbi ismereteiket, a kommunikációs gyakorlatok pedig az új szavak elsajátításában nyújtanak segítséget.

Szervező pedagógusok: Gardynik Katalin, Palásthy Pál Gáborné, Nagy-Tóth Zsuzsanna, Székely Beatrix, Zám Edina.

Nagy-Tóth Zsuzsanna

német szakos tanár

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Május 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 95 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon