Belépés: Google szolgáltatások
Digitális tanrend tájékoztató

Amennyiben problémája adódik a KRÉTA rendszerbe való belépéssel akkor írjon a következő e-mail címre: kali.andrea@kossuth-hatvan.hu

hireink1

Mesés délután az 1. a osztályban

01November 14-én, pénteken, az 1. a osztályos gyerekek szüleikkel együtt egy mesevetélkedőn vettek részt iskolánkban.

Az őszi szünetben a szülők elolvasták gyermekeiknek a nagy klasszikus meséket.

/ Hófehérke, Jancsi és Juliska, Piroska és a farkas, Csipkerózsika, Holle anyó / 


02

Csapatokban, forgószínpadszerűen oldották meg a mesékhez kapcsolódó feladatokat: lencseválogatás, hópihekeresés, kincses batyuval vándorlás, rejtélyes mesebeli szereplők leveleinek megfejtése.

A szülők irányították a játékot az állomásokon, és ők is kísérték a mesék vándorait.

A játék után szomjukat oltották az otthon főzött finom teákkal, éhségüket pedig hagymás libazsíros kenyérrel csillapították.

Nagyon várták már az ezt követő közös kiütőcskét.

Nekünk, pedagógusoknak nagyon jó volt látni, ahogy örültek egymásnak szülők és gyerekek.

Reméljük, hogy ez a játékos mesedélután segített abban, hogy jobban megismerkedjenek, és erősödjön az új kis közösség.


További képek: 3.kép, 4.kép, 5.kép, 6.kép, 7.kép


Péhl Márta és Kovács Erika tanító nénik

 

2014. november 20-án (csütörtökön) 17.30-kor

SZÜLŐ - PEDAGÓGUS - RENDŐR FÓRUMOT szervezünk,

ahol a Drogprevenció lesz a kiemelt téma.

Az előadás során bemutatásra kerül az iskolánkban novembertől induló DADA program is.

Kérjük, részvételi szándékukat legkésőbb csütörtök délig jelezzék az osztályfönököknél!

Minden érdeklődő szülőt szeretettel várunk. 

 

P1010144


November 11-én idén sem maradhatott el a hagyományos lámpáskészítés és felvonulás az iskola körül. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre több diák és szülő érezte szükségét, hogy Márton napján csatlakozzon hozzánk, és a sötét, fázós novemberi estébe egy kis melegséget csempésszen a kis mécsesek fényével. A felvonulás előtt a bábszakkörösök Szent Márton életét jelenítették meg árnyszínházi eszközökkel. Szép délután volt!

                           P1010165

 

Holnaptól, november 11-étől megtekinthető az iskola könyvtárában az az emlékkönyv, amelyet a KOSSUTH 120 EMLÉKTÚRÁN készült fotókból, valamint a résztvevők visszaemlékezéseiből állítottunk össze.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a túra sikeréhez:

- Hatvan Város Önkormányzatának, a Hatvan a Tanügynek Alapítványnak és az iskola diákönkormányzatának az anyagi támogatást,

- Mócsa Enikőnek, az Aqua Pet Kft. képviselőjeként az egész úton kitartó ásványvizet,

- és kiemelten a Csillag házaspárnak a fel nem becsülhető segítséget. Ők voltak azok, akik gondoskodtak róla, hogy csomagjaink mindig időben odaérjenek a szálláshelyekre, ezzel mentesítve minket a cipelés terhe alól. Köszönjük!

Székely Beatrix

 

bb k

A plakát képre kattintva nagyobb méretben megtekinthető.

 

Épen, egészségesen és élményekkel telve tért haza a Kossuth emléktúrázó kis csapat, annak ellenére, hogy a 120 órás kirándulás 3 napján nem csak a kilométerekkel, de az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdenünk. Az 5 napos túra során meglátogattuk Kossuth Lajos gyermekkorának fontos településeit; a szülőfalut: Monokot, a keresztelés helyszínét: Tállyát, a meghatározó iskolavárost: Sárospatakot, de megkoszorúztuk Borsod-Abaúj-Zemplén megye Kossuth emléke előtt elsőként tisztelgő szobrát is Erdőbényén. A túrázó csapatnak sem a hideg, sem a nagy távolságok, sem a hol szemerkélő, hol megeredő eső nem szegte kedvét, a helyiek kedvessége, a rendszeresen felzendülő Kossuth-nóták, a kiadós csocsózások felejthetetlenné varázsolták ezt az 5 napot.


KÉPES BESZÁMOLÓ A TÚRÁRÓL


P10005851. nap: Kalandos érkezés Sárospatakra, a vágányzár miatt „különvonattal". Látogatás a sárospataki Rákóczi-várba. A sárospataki Kossuth emlékhelyeket a frissen alakult csapatok önállóan fedezték fel. Ahol felújítás miatt éppen nem volt emléktábla, oda szereztünk egyet. Az Iskolakertben található Kossuth-szobron elhelyeztük első koszorúnkat. 

  

2. nap: „Frissen mosott" ruhánkban Olaszliszkára indultunk, P1000644ahol a Kossuth család 1803 és 1808 között élt. Itt Sándor bácsi, a „falu esze" kalauzolt bennünket. Lelkesen mutatta meg nekünk a csonka tornyú templomot és a Kossuth-házat, ami ma egy kortárs képzőművészeti kiállításnak ad helyet. Innen szállásunkig még 18 km és egy kiadós eső várt ránk. Soha ennyire nem vártuk még, hogy feltűnjön egy települést jelző tábla (és akkor még nem sejtettük, hogy a szálló a falutól távol, az erdő közepén elrejtve bújik meg). A kastélyhotel kárpótolt minket mindenért. Az este luxuskörülmények között telt: szauna, uszoda, tekepálya, csocsóasztal szolgálta a felfrissülésünket Erdőbényén.

 

P1000787-SMILE3. nap: A legtöbb megoldásra váró helyzetet ez a nap produkálta. A délelőtt folyamán felfedeztük a jelentős fafaragó múlt emlékét őrző erdőbényei köztéri faszobrokat és a református templom előtt álló szoborparkot. A mostoha időjárás ellenére nekivágtunk egy csodálatosnak ígérkező erdei útnak, de a szétázott gyalogösvények járhatatlannak bizonyultak. Sajnos az ünnepek miatt a tömegközlekedés is akadozott, így különböző „vendéglátóipari" egységekben vártuk meg a mentesítő járat érkezését. A váratlan helyzetnek köszönhetően alaposan megismertünk egy pincét, amelyből szebbnél szebbek sorakoztak utunk során, a tokaj-hegyaljai szőlőtermesztő vidék egyik fő helyszínén. Nem vettük zokon ezt a pihenőnapot, nagyon jól szórakoztunk a biliárdasztal mellett. Az este egy hangulatos faházban telt Tállyán. Sötétedés után látogatást tettünk a helyi evangélikus templomban, ahol Kossuth Lajost keresztelték.


4. nap: Végre felhőmentes reggelre ébredtünk. Nem győztünk érte hálálkodni, hisz ez a nap tartogatta aP1000930 legtöbb kilométert. Szerencsére a kedvünk ne állt arányban a szaporodó vízhólyagok számával. Egy kis „kitérő" után Golopon keresztül csodálatos szőlő- és tökültetvények mellett vezetett utunk Monokig, ahol egy álijesztés után befutott a kirándulás legemlékezetesebb ebédje: a pizza. Olvasókönyvünk segítségével fedeztük fel Kossuth Lajos szülőházát, majd Szerencsre, utolsó szálláshelyünkre vettük az irányt. Az idő csodálatos volt, a nap melegen sütött egész nap, de már sötét volt, mikor az utolsó lépéseket tettük Szerencsen a szállásunkig.

 

P10100345. nap: Egy lazulós délelőttöt megengedtünk magunknak mielőtt meglátogattuk a szerencsi Zempléni Múzeumot. Itt megnéztük a Rákóczi Zsigmond és korát bemutató kiállítást, a képeslapgyűjteményt és a szerencsi csokigyártásnak emléket állító tárlókat. Az indulás előtti órát már a vonaton töltöttük, de ez sem volt eseménytelen, a lányok által faragott sütőtökök segítségével rendhagyó halloweent ültünk.

A túrát teljesítő 23 diák és a három kísérő tanár neve: Győri Virág, Kolozsvári Angelika (4. b); Egyházi Hanna, Nagy Kristóf Botond (5. a); Nádas Erzsébet (5. b); Bodrogi Rebeka, Józsa Lilla, Kurcsik Katica, Orjovics Júlia, Pusztai Fruzsina, Szilágyi Szintia, Vigh Viktória, Vizner Zsófia (6. a); Kovács Marcell, Nógrádi Áron (7. a); Fehér Arany Csenge (7. b); Csáki Zeke Berill, Kiss Kinga, Kovács Evelin, Nánai Barbara, Gáspár Tamás, Grenács Máté, Hegyi Zoltán (8. b); Juhász Edit, Székelyné Kiszel Erika és Székely Beatrix.

 

 

PA160023Iskolánk és a Hatvani Vadászati Múzeum között egyre szorosabb kapcsolat alakul ki. Ingyenes programokkal és látogatási lehetőséggel a gyerekek és a pedagógusok számára egyaránt kínálnak lehetőséget hazánk természetes életközösségeinek megismeréséhez. Céljaink közösek. A gyerekek számára érinthető közelségbe hozni a természetet, az új ismeretek közlése mellett az ismeretek rendszerezése, környezettudatos magatartás kialakítása és élményszerzés.

2014. október 16-án az érdeklődő ötödikesek számára tartottak erdőpedagógiai foglalkozást.         Téma – hazánk erdőtársulásai, fásszárú növényekkel való ismerkedés, levél-, és termésmustra. Az elméleti oktatás után kézműveskedésre is jutott idő. Saját készítésű- toboz alapú- kismadárral a kezében térhetett haza minden kis természetbúvár. A képek erről a foglalkozásról készültek. Köszönjük szépen a lehetőséget.

Gyárfásné Kovács Marianna

 
További cikkeink...
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Július 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 27 1 2 3 4 5
week 28 6 7 8 9 10 11 12
week 29 13 14 15 16 17 18 19
week 30 20 21 22 23 24 25 26
week 31 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 23 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon