hireink1

tábor 2014

 

2014. február 6-án, csütörtökön került megrendezésre a Dinasztia Kiadó képviselője segítségével a LÜK-bajnokság iskolai fordulója. A megmérettetésen ebben az évben immár a 2. és 3. évfolyamosokon kívül a negyedikesek közül is képviseltethették magukat azok a tanulók, akik az osztálybajnokságokon kivívták a továbbjutás jogát.

Tanulóinknak a verseny során két magyar, két matematika és két logikai feladatot kellett megoldaniuk a lehető legkevesebb hibával, az időre is figyelve. Mindannyian gyönyörűen helytálltak, dicséret illeti őket.

A verseny I-III. helyezettjei továbbjutottak a térségi fordulóba, mely várhatóan március hónapban kerül megrendezésre.

Az eredményekből kiolvasható, hogy minden osztálynak érdemes továbbra is nyomon követni a verseny alakulását, hiszen lesz képviselőjük a következő fordulóban.

 DSC08994

2. osztály

I. Csuka Donát, 2.a

II. Székely Zsófia, 2.b

III. Juhász Nóra, 2.a

 

3. osztály

I. Darabos Lili, 3.a

II. Pokovai Dénes, 3.a

III. Halmai András, 3.b

 

4. osztály

I. Egyházi Hanna, 4.a

II. Kovács Dorottya, 4.b

III. Kernya Károly, 4.b

 

További képek a versenyről >>>

 

A Kaméleon Olvasóklub a Facebook-oldalán tette közzé beszámolónkat Luca-napi rendezvényünkről a könyvtárban. Lájkoljátok, ha jól éreztétek magatokat!

DSC08530DSC08536DSC08538DSC08542

 

2013 decemberében indult el a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium által meghirdetett Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny.

 

A verseny célja a magyar nyelv ápolása, a szövegértés mint kulcskompetencia fejlesztése, a helyesírás alaposabb elmélyítése, a tanulók nyelvi érzékenységének fokozása, dr. Lotz János (1913-1973) világhírű nyelvészprofesszor életének és munkásságának széles körben való megismertetése a tollbamondások és szövegértési feladatok segítségével.

 

A verseny további céljai: a pontos fogalomhasználat kialakítása, a szókincs fejlesztése, a vázlatkészítés fortélyainak elsajátítása, állítások valóságtartalmának vizsgálata, tartalmi összefoglaló készítése, alapvető logikai viszonyok feltárása indoklással (ok-okozati összefüggések), érvelési feladat: véleményformálás, indoklás a háttértudás mozgósításával, megfigyelési képességek felhasználása, a vizuális kommunikációs szerepek felismerése, a képi és verbális ismeretek összehangolása, valamint a nyelvi kreativitás ösztönzése.

 

Az iskolai fordulót 2013. december 10-én írták tanulóink. A versenyre jelentkezett 3118 diákból 945-en kerültek be a második (megyei) fordulóba. A mi iskolánk diákjai közül Adorján Laura (7.b), Ágó Regina (7.a), Gáspár Tamás (7.b), Kovács Evelin (7.b) és Lantosi Klaudia (7.a), Eperjesi Gréti (8.b), Orbán Flóra (8.b) és Szepesi Szabolcs (8.b) jutottak be a megyei fordulóba.

 

Eredményükhöz gratulálunk!

 

Felkészítő tanáraik: Réz Éva és Nagy-Tóth Zsuzsanna

 

A megyei fordulót 2014. január 21-én írták, amelynek helyszíne a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola volt.

 

Az országos döntőbe a verseny második (megyei) fordulójában elért pontszámok összesítése alapján országosan évfolyamonként a legeredményesebb 15-20 tanulót a szervező intézmény, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium hívja be.

Az érintett iskolák értesítésének határideje: 2014. február 20.

2014-01-21 14.24.05

Tollbamondás

2014-01-21 14.25.19

Szövegértés

2014-01-21 14.30.33

Helyesírás

 

Tisztelt Szülők!

2014.01.27-én hétfőn, iskolánkban félévi nevelési értekezlet tartunk a teljes tantestület részvételével . Ezen a napon tanítási szünet lesz, de az igényeknek megfelelően 8 - 16 óráig ügyeletet biztosítunk. Ez akár más intézményben összevontan is történhet.


Kérjük, hogy ha igényli ezen a napon a felügyeletet,
2014. január 23-án csütörtökön 12:00 óráig
jelezze az osztályfőnöknek/napközis nevelőnek!


Köszönjük!

 

 

Nagy örömmel készülünk a HATÁRTALANUL! pályázatban nyert erdélyi útra. A programban részt vevők és minden érdeklődő számára január 10-étől többfordulós vetélkedő indul, melynek nyertesei a játék végén jutalomban részesülnek. Kéthetente pénteken jelennek meg a soron következő kérdések a könyvtári hirdetőtáblán és iskolánk honlapján. A megoldásokat az iskolai könyvtárban Bea néninél lehet leadni. Itt segítséget is kaphattok a feladatok megoldásához. Vegyél részt Te is a vetélkedőben! A játék során számos érdekes dologra derül majd fény. Többek között megtudhatod, hogy nagy költőink, íróink közül milyen sokan erdélyi származásúak. Milyen jó, hogy az országhatáron túl is megértik magyar nyelvünket! A megoldásokat az iskolarádióban a könyvtári faliújságon valamint a honlapon fogjuk ismertetni. Várunk benneteket vetélkedni:

Gardynik Katalin, Réz Éva, Nagy-Tóth Zsuzsanna, Valcsák Lászlóné tanár nénik

Az első forduló kérdéseire a következő honlapokon találhatsz segítséget:

Híres székelyek Szekelyfold.info.ro -> híres-szekelyek

Romániai magyarok Wikipedia.org

citatum –idézetek híres emberektől stb


A harmadik forduló feladatlapját itt találod!

 

Ezen a héten kerültek megrendezésre a LÜK bajnokság osztályfordulói a játékra benevezett mind a 6 osztályban. A LÜK nagy népszerűségnek örvend az alsó tagozatosok körében, így nem csoda ha nagy érdeklődés övezte a versenyt és kíváncsian követték az eredmények alakulását.

A következőkben csak a dobogós eredményt elért gyermekek neveit soroljuk fel minden osztályból, de mindenki dicséretet érdemel, aki a 6 feladatot sikeresen megoldotta, így az ő munkájukat is oklevéllel jutalmaztuk.

2.a 2.b
I. Juhász Nóra I. Székely Zsófia
II. Csuka Donát II. Sőregi Kinga
III. Güray Bence III. Abonyi Márton
3.a *   3.b
Darabos Lili I. Halmai András
Homonnai Mirabella II. Boissinot Péter
Kovács Hunor III. Eperjesi Réka

3.a* - Megosztott dobogós helyezettek

4.a 4.b
I. Egyházi Hanna I. Kovács Balázs
II. Tovai Eszter II. Kernya Károly
III. Kurcsik Samu III. Kovács Dorottya

Gratulálunk a helyezetteknek és sikeres felkészülést kívánunk a február elején megrendezésre kerülő iskolai bajnokságra, ahol évfolyamonként azt a 3-3 tanulót választják ki, akik iskolánkat képviselik majd a kistérségi versenyen.

 

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Szeptember 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 113 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon