hireink1

luk and

2014. május 14-én, szerdán rendezték meg iskolánkban a LÜK területi döntőjét, amelyre számos 2., 3. és 4.-es kisdiák érkezett a régióból.
A 2. osztályosoknál Güray Bence (2.a) képviselte iskolánkat, s bár a 9 feladat 108 lapocskájából csak kettőt cserélt fel, a továbbjutás most nem sikerült.
Hasonlóan járt a negyedikeseknél Egyházi Hanna (4.a), akinek hibátlan teljesítménye sem volt elég az országos döntőbe kerüléshez.
A harmadikosoknál Darabos Lili (3.a) és Halmai András (3.b) "állt rajthoz" és mindketten derekasan küzdöttek. A "célnál" Andris járt előrébb, olyannyira, hogy harmadik helyezésével tovább is roboghat az országos döntő felé.


Szurkoljunk Andrisnak május 26-án a LÜK országos döntőben és gratuláljunk szeretettel a többi LÜK versenyzőnek is csodás teljesítményéhez!

 

hullgy

 
2014. május 9.-11. között Tatán rendezték meg a Teleki Pál Földrajz-Földtan Verseny országos döntőjét. Heves megyét a nyolcadikosok mezőnyében iskolánk tanulója Melykó Adrián 8.b osztályos tanuló képviselte. Az írásbelin, a szóbelin és a terepgyakorlaton szerzett pontszámok összesítésével alakult ki a végleges sorrend, Adrián a 14. legeredményesebb versenyzője volt ennek a komoly, sokféle képességet próbára tevő megmérettetésnek. Gratulálunk a szép eredményhez!

Felkészítő tanár: Gyárfásné Kovács Marianna tanárnő
 

2014. május 10-én játékos vetélkedőt rendezett általános iskolás diákoknak a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum, ezzel ünnepelték a madarakat és fákat a jeles napon. A verseny során a gyerekek bebarangolták a Grassalkovich-kastélyt és a parkját, közben madarakat ismertek fel a tollukról, gyakorolták a nyomolvasást, a madárhangok és a fák törzsének felismerését. Iskolánkat két csapat képviselte, mind a Mazsolák (Bodrogi Rebeka, Karácsony Diána, Farkas Benedek, Nógrádi Áron, Jakab Noel), mind a Szitakötők (Juhász Janka, Lóska Dóra, Lantosi Klaudia, Csáki-Zeke Berill) nagyon jól érezték magukat a délelőtt folyamán, ez utóbbi csapat olyannyira, hogy meg is nyerte a 7-8. osztályos kategóriát. Gratulálunk a csapatoknak és Gyárfásné Kovács Marianna tanárnőnek.

P1120018

P1120009

 

nyelvesz2014

Még magukat a szervezőket is meglepte, hogy milyen hihetetlenül erős mezőnyben versenyezhetett a XV. nyelvÉSZ országos döntőn az iskolánkat képviselő ötfős csapat: Halmai Vanda és Egyházi Godó (1. a), Halmai András (3. b), Egyházi Hanna (4. a), továbbá Balla Viktoria (6. b). 

Nemcsak a mieink voltak igen jól felkészültek, hanem az ország többi részéről odasereglett nyelvészkedők is bebizonyították, hogy megérdemelten lehetnek ott a legjobbak között. Bár ennek eredményeként a néhány hajszálnyi hibát vétők már kicsúsztak a díjazottak köréből, de nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert méltón képviselték iskolánkat a megmérettetésen.


A végelszámolásnál Egyházi Godó a II., Egyházi Hanna pedig a VII. helyezésért járó jutalmat vehette át. A verseny szorosságát mutatja, hogy mindketten mindössze 1-1 hibát vétettek.

Gratulálunk minden tanulónak és felkészítőiknek és további sikereket kívánunk nekik a jövőben!

 

2014. április 26-án (szombaton) rendezték meg a Herman Ottó Országos Biológia Verseny Heves megyei döntőjét Egerben. A 7.-8. évfolyamos diákoknak a Magyar Természettudományi Társulat által meghirdetett versenyre iskolánk négy tanulója jelentkezett az idén. A 16 fős mezőnyben az alábbi eredmények születtek:

2. helyezett Mohácsi Fanni 7.a

3. helyezett Lantosi Klaudia 7.a

4. helyezett Lóska Dóra 7.a

5. helyezett Lauber Eszter 8.a

Gratulálunk a szép eredményekhez a lányoknak és felkészítőjüknek Gyárfásné Kovács Marianna tanárnőnek.

 

 

kinga

 


Április 26-án rendezték meg Budapesten a Néprajzi Múzeumban a X. Tiszán innen, Dunán túl népdaléneklő minősítő versenyt, ahol Heves megyét a I. korcsoportban Kiss Kinga 7.b osztályos tanuló képviselte és népdalcsokrával ARANY minősítést szerzett.

Gratulálunk!

 
További cikkeink...
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 41 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon