hireink1

Hétfőn reggel, minden kis alsós diák egy kiadós reggeli tornával kezdte a hetet. Gyárfásné Kovács Mariann tanár néni vezetésével mozgatták meg minden izmukat.

 

 

Közben megnyílt a szobor kiállítás is, ami évek óta nagyon népszerű az iskolában. Szülők és gyerekek együtt készítették a zöldségből, gyümölcsből, vagy hulladékból a szobrokat. 

 

 

Ebben az évben, nem csak a zsűri díjazott, hanem a közönség is. A gyümölcsből álló jutalom-csomagokat az ünnepélyes díjátadón vehették át a gyerekek.

 

 

Rajzok is gazdagították a kiállítást, a következő kategóriákban: legösztönzőbb, legötletesebb és legszínesebb alkotások. Az osztálytermek előtti faliújságokon is az egészséges életmódról szóló rajzoké volt a főszerep.

 

 

Kedden úszni mentek a soron következő osztályok, délután pedig Sánta László tanár úr vezetésével a kis focisták mérték össze tudásukat.

A szerdai nap is tele volt izgalmakkal. Minden osztályban zöldséget, gyümölcsöt, sajtot daraboltak, tisztítottak, kóstoltak a gyerekek. Az alapanyagok beszerzését iskolánk alapítványa támogatta. Voltak, akik a piacon is vásároltak közösen zöldségeket, vagy otthonról hoztak a társaiknak kínálnivalót. 

 

 

A hét két délutánján a Széchenyi Zsigmond Könyvtár is meghívta a másodikosokat, egy egészségneveléssel kapcsolatos könyvtári foglalkozásra. A helyszín és a jó program bővítette az élményeket.

 

 

Csütörtökön kisfilmeket vetítettünk a fogápolás fontosságáról, és ebben a témában oldottak meg TOTÓ-kat a gyerekek.

A hetet a nagyon kedvelt korcsolyázással zártuk.

 

 

A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is iskolánkban vendégeskedett a Szitakötő folyóirat egyik munkatársa, hogy a téli számhoz kapcsolódó fogalkozást tartson az ötödikeseknek. A 24. szám kiemelt témája a közösség, a közösködés, az együttélés különböző formái, a játékos feladatok is ezt a kérdést járták körül. Az Albert Judit vezette foglalkozáson szóba került a gombák világa, de megismerkedhettünk nyelvújításkori szavakkal, és önmagunk közösségben elfoglalt helyét tapasztalhattuk meg játékos formában.

A gyerekfoglalkozás után a pedagógusok is részt vehettek egy továbbképzésen, hogy minél sokoldalúbban tudják felhasználni a folyóirat irodalmi, ökológiai tematikájú cikkeit.

 

 

A korábbi egészséghetek tapasztalatai és az új környezettudatos nevelés szempontjai ötvöződtek a témahét megszervezésekor.

A hét első napján felkerült helyére az elmúlt héten közös erővel készített idegen nyelvi montázs.

Az idegen nyelvi tanórák, illetve a tanórán kívüli tevékenységek három nagy téma köré szerveződnek: egészségtudatosság, sport, környezettudatosság / környezetvédelem.

Az angol és a német nyelvi órákon az egészség-betegség, a zöldség-gyümölcs, illetve a környezetvédelem c. témakör kapcsolódik a hét témájához. A gyerekek egyéni, páros és csoportmunkában mélyítik el a korábbi ismereteiket, a kommunikációs gyakorlatok pedig az új szavak elsajátításában nyújtanak segítséget.

Szervező pedagógusok: Gardynik Katalin, Palásthy Pál Gáborné, Nagy-Tóth Zsuzsanna, Székely Beatrix, Zám Edina.

Nagy-Tóth Zsuzsanna

német szakos tanár

 

November 27-én délután kis szurkolók hangjától visszhangzott a tornaterem. Sánta tanár bácsi vezetésével az alsós osztályok versengtek egymással, hogy kiderítsék melyik csapat rúgja a legjobban a bőrt az iskolában. Gratulálunk minden kis labdarúgónak.

 

Az eredmények a következők:
  1. a - 1. b:
4:0

  1. a - 1. c:
7:0

  1. b - 1. c:
2:5

  2. a - 2. b:
1:0

  3. a - 3. b:
3:4

  4. a - 4. b:
2:5

 

 

Kedves Látogató! Iskolánkban ezen a héten egészségnapok vannak. Az eseményekről készült fotókat megtekintheti a fényképgalériánkban. A képeket Ágó Regina, 7. osztályos tanuló készítette. Az albumba  folyamatosan töltjük fel a fotókat a hét során.

 

2013 Egeszsegnap_felsos_plakat

 

2013 Egeszsegnap_alsos_plakat

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Augusztus 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4
week 32 5 6 7 8 9 10 11
week 33 12 13 14 15 16 17 18
week 34 19 20 21 22 23 24 25
week 35 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 86 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon