hireink1

 

2014. február 15-én Gyöngyösön rendezték meg a Curie Környezetvédelmi Csapatverseny regionális döntőjét. Iskolánkat a négy előzetes írásbeli forduló eredménye alapján a Zöldfülűek és a Zöldszívűek csapata képviselte az 5-6. illetve a 7.-8. évfolyamos korcsoportokban. A versenyzőknek ez alkalommal is egy tesztlapot kellett kitölteniük 60 perc alatt. A dolgozatjavítás ideje alatt a csapatok egy kellemes belvárosi sétát tettek a gyönyörű napsütésben, ezzel vezetve le a verseny izgalmait.

A Jakab Noel, Nógrádi Áron és Láng Bálint 6. a osztályos tanulók alkotta csapat a tavalyi helyezésüket megtartva ismét a 3. helyen végzett.

Ágó Regina, Mohácsi Fanni, Eck Kristóf 7.a osztályos diákjaink az 5. helyezést érték el igen szoros küzdelemben.

Gratulálunk a csapatoknak és felkészítőjüknek Gyárfásné Kovács Marianna tanárnőnek.

 

A Hevesy György Országos Kémiaversenyre való felkészülést segítő foglalkozásra hívjuk az érdeklődő 7. és 8. osztályos tanulókat.

A foglalkozás tartalma:

Elméleti ismeretek gyakorlása, rejtvények, számítások.

Helye: Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola, Hatvan, Kossuth tér 1.

Időpont: 2014. február 19., szerda.

14:00 – 14:45 - 7. évfolyam, 

15:00 – 15:45 - 8. évfolyam

A foglalkozást vezeti: Vojnárovics Józsefné

A területi forduló is ezen a helyszínen lesz (2014. február 28., csütörtök, 14:00 óra), mind a két évfolyamnak.

 

konyvajandek.1

Természetesen idén is megünnepeljük a Nemzetközi Könyvajándék Napot, melyet már második éve szervez meg Magyarországon a Magyar Gyermekirodalmi Intézet. A felhívás célja, hogy minél több gyerek kapjon ajándékba egy könyvet ezen a napon. Mi ilyen ígéretet nem tudunk tenni, de azért teszünk egy lépést afelé, hogy kedvet csináljunk az olvasáshoz. Február 14-én az iskolarádió szerkesztői riportsorozatot indítanak, melyben arról kérdezik az általuk kiválasztott beszélgetőpartnereket, hogy nekik mi volt a kedvenc gyermekkori könyvük, amit jelképesen az iskolai könyvtárnak ajándékoznának ezen a napon.

 

A Hatvani Bajza József Gimnázium partnerintézményeként iskolánk hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulói 30 óra természettudományos kísérletek és mérések elvégzésére kaptak lehetőséget az Öveges Program keretében. A korszerűen berendezett laboratóriumban kémiai, fizikai, biológiai kísérletek és mérések elvégzésére nyílik lehetőség. A képek az első foglalkozáson készültek, ahol a 8.a osztályos tanulók az Emésztés és az Égés, tűzoltás, levegőszennyezés témakörben vizsgálódtak. 

 

tábor 2014

 

2014. február 6-án, csütörtökön került megrendezésre a Dinasztia Kiadó képviselője segítségével a LÜK-bajnokság iskolai fordulója. A megmérettetésen ebben az évben immár a 2. és 3. évfolyamosokon kívül a negyedikesek közül is képviseltethették magukat azok a tanulók, akik az osztálybajnokságokon kivívták a továbbjutás jogát.

Tanulóinknak a verseny során két magyar, két matematika és két logikai feladatot kellett megoldaniuk a lehető legkevesebb hibával, az időre is figyelve. Mindannyian gyönyörűen helytálltak, dicséret illeti őket.

A verseny I-III. helyezettjei továbbjutottak a térségi fordulóba, mely várhatóan március hónapban kerül megrendezésre.

Az eredményekből kiolvasható, hogy minden osztálynak érdemes továbbra is nyomon követni a verseny alakulását, hiszen lesz képviselőjük a következő fordulóban.

 DSC08994

2. osztály

I. Csuka Donát, 2.a

II. Székely Zsófia, 2.b

III. Juhász Nóra, 2.a

 

3. osztály

I. Darabos Lili, 3.a

II. Pokovai Dénes, 3.a

III. Halmai András, 3.b

 

4. osztály

I. Egyházi Hanna, 4.a

II. Kovács Dorottya, 4.b

III. Kernya Károly, 4.b

 

További képek a versenyről >>>

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap November 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 44 1 2 3
week 45 4 5 6 7 8 9 10
week 46 11 12 13 14 15 16 17
week 47 18 19 20 21 22 23 24
week 48 25 26 27 28 29 30
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 36 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon