hireink1

A 100 éve született Weöres Sándorra emlékezett az Ady Endre Könyvtár, mikor illusztrációs versenyt hirdetett a hatvani iskolásoknak. Az ünnepélyes díjátadáson mi is ott voltunk, hiszen tanulóink közül többen is könyvjutalomban részesültek. Az 1-2. osztályosok között Molnár Zselyke (1. a) különdíjas lett, Bozsányi Petra (2. b) pedig 2. helyezést ért el. A felsősök közül Kovács Karina érdemelt különdíjat, Virág Kitti pedig kategóriájában a legjobbnak bizonyult. Mindketten 6. a osztályosok. Gratulálunk nekik és a lelkes rajzot tanítóknak, Halmosné Vincze Szilvia és Bíró Judit tanító néniknek. A díjátadó ünnepség előtt a szekszárdi Holló zenekar adott felejthetetlen koncertet Weöres Sándor megzenésített verseiből. Nagyon jól szórakoztunk.

weöres.1weöres.2

weöres.4weöres.3

weöres.6weöres.5weöres.7

 

2013. október 22-én iskolai ünnepség keretében emlékeztünk az 1956-os forradalom 57. évfordulójára. A hetedik osztályosok méltóan és nagy tisztelettel előadott műsorát Réz Éva és Vojnárovics Józsefné tanárnők állították össze. Iskolánk közössége csendben követte az eseményeket és „belekóstolhatott” a korabeli Magyarország hangulatába.

okt22-1okt22-2

Az ünnepi megemlékezést a DÖK gyűlés követte, ahol a gyerekek megismerhették az osztályok képviselőit. Ismertetésre és elfogadásra került a DÖK ez évi munkaprogramja és rendezvényterve. A DÖK tevékenységét Nagy Zsuzsanna tanítónő és Zám Edina tanárnő patronálja.

okt22-3okt22-4

Az iskolagyűlésen újra elhangoztak és elismerésre kerültek iskolánk sikeres versenyzői az elért eredményükkel és felkészítő tanárukkal, edzőkkel. Nagy öröm számunkra, hogy diákjaink lelkesek és jól motiválhatóak a meghirdetett versenyekre illetve, hogy sikereikkel öregbítik iskolánk hírnevét. Gratulálunk  és további eredményes felkészülést kívánunk tanítványainknak és kollégáinknak.

okt22-5okt22-6

Gyárfásné Kovács Marianna

 

A Széchenyi Zsigmond Könyvtár jóvoltából iskolánk 21 felsős tanulója lehetőséget kapott 2013. október 16.-án egy Természettudományos témanapon való részvételre a Szentendrei Skanzenben.
Csak természetesen! - programon belül a Föld-ház elnevezésű foglalkozáson megismerhették a feledésbe merült építőanyagok, illetve építési technikák fa-, és földfalak, vesszőfonat illetve a vályogtégla készítési módjaival. Kiscsoportokban felfedezték - érdeklődési körnek megfelelően - a falumúzeum egyéb érdekes és izgalmas látnivalóit. A szervezők bőséges uzsonnacsomagról is gondoskodtak. A résztvevők számára ingyenes programot egy pályázat biztosította, melynek a jövőben is lesz folytatása. Köszönjük szépen a lehetőséget. 

Gyárfásné Kovács Marianna

 

skanzen02

skanzen01

 

2013. október 12-én felsős tanulóink 40km-es kerékpártúrán vehettek részt Hatvan – Heréd – Nagykökényes – Zagyvaszántó – Nagygombos - Hatvan útvonalon a Természetjáró ISK szervezésében. A Tarsoly Imre tanár úr és Gyárfásné Kovács Marianna tanárnő által vezetett csapat remek időben és jó hangulatban tekert hegyen-völgyön át. Útközben darvakat, gémeket, fácánokat figyeltek meg és gyönyörködtek a színpompás őszi tájban. Szinte minden osztály képviselte magát, sőt egyik szülő, Rodek Annamária is velük tartott. Hamarosan gyalogtúrára várják a lelkes természetbarátokat és a mozgás szerelmeseit.

Gyárfásné Kovács Marianna

iskolai tura_1iskolai tura_2

 

Az Országos Könyvtári Napok keretében az Ady Endre Könyvtár vendége volt október 7-én Berg Judit, a "kortárs gyerekirodalom királynője".  Nagy örömünkre szolgált, hogy szép számmal ott lehettünk ezen a felejthetetlen író-olvasó találkozón. A könyvtár által összeállított rejtvények helyes megoldói egy szép ruminis füzettel lettek gazdagabbak, azok pedig, akik le is rajzolták valamelyik kedves olvasmányélményüket könyvjutalmat vehettek át az írónőtől. Gratulálunk Kovács Dorottyának (4.b), Prima Natáliának (3. b), Hollay Fanninak (5. a) és Egyházi Hannának (4. a), gyönyörű rajzaikat meg lehet tekinteni a gyermekkönyvtárban.

Külön izgalmat jelentett számunkra, hogy bábszakköröseink egy kis előadással lepték meg az írónőt és népes közönségét Mesék a Tejúton túlról címmel.

berg judit

 

Santa Laszlo_Erem

Alig kezdődött el az október, máris egy szép focieredményről tudunk beszámolni:

2013. október elsején rendezték meg az 1. korcsoportos labdarúgók számára a  diákolimpia versenysorozat őszi fordulóját. Iskolánk csapata 5 együttes versengéséből a 2. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Győri Balázs 1. a; Csuka Donát, Juhász Csaba, Koczka Konrád, Nagy Laura, Raffael Leonard, Tóth Ádám (2.a), Abonyi Márton, Balogh Botond, Heche Trisztán, Majoros Márk (2. b), Buday Olivér, Telek Marcell (3. a). A csapat felkészítője Sánta László tanár úr.


Gratulálunk tanár úrnak, aki a 2012/2013-as tanévben végzett eredményes és áldozatos munkájáért emlékplakettet vehetett át Nyilasi Tibor hetvenszeres válogatott labdarúgótól, a Magyar Labdarúgó Szövetség Sportigazgatójától és Magyar Attilától, a Magyar Labdarúgó Szövetség Intézményi programvezetőjétől.

 


Diákjaink nagyon szépen szerepeltek a szeptemberi sporteseményeken.


XX. Heves Megyei Diákduatlon döntője: 


I. korcsoport         
9. hely      
Sőregi Kinga 2. b
  10. hely Győri Balázs 1. a
II. korcsoport 1. hely Majoros Dominika 5. a
  3. hely Vernyihel Petra 4. b
  4. hely Vásárhelyi Vivien 4. b
  10. hely  Ónody Csenge 3. b
III. korcsoport 2. hely Csáki-Zeke Berill 7. b

Csapatban II. korcsoportos versenyzőink az 1. helyen végeztek.

 

 Kodály Kupa atlétikai verseny:


1500 méter 2. hely       Csáki-Zeke Berill 7. b
  3. hely Nánai Barbara 7. b
  5. hely Vásárhelyi Vivien 4. b
  6. hely Majoros Dominika 5. a
4×100 méteres váltó 4. hely

Csáki-Zeke Berill,

Majoros Dominika

Nánai Barbara 7. b

Pusztai Fruzsina 5. a

súlylökés 4. hely Sopronyi Klaudia 7. a
100 méter 2. hely Kispál Zsolt 8. b
300 méter 2. hely Kispál Zsolt 8. b
1500 méter 4. hely Laska Bence 7. b
  6. hely Grenács Máté 7. b
4×100 méteres váltó  
3. hely

Laska Bence

Kispál Zsolt

Grenács Máté

Gál Miklós 7. b

súlylökés 3. hely Csonka Levente 7. b
  4. hely Burján Márk 7. a
  6. hely Molnár Levente 8. a
kislabdahajítás 2. hely Telek Alex 7. a
  3. hely Csonka Levente

 

Gratulálunk nekik és edzőjüknek Tarsoly Imre tanár úrnak.

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Augusztus 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4
week 32 5 6 7 8 9 10 11
week 33 12 13 14 15 16 17 18
week 34 19 20 21 22 23 24 25
week 35 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 85 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon