hireink1

Iskolánkban évről évre nagy népszerűségnek örvend a LÜK-szakkör, ahol a 2-4. osztályos, lelkes diákok magyar, matematika és logika témakörében oldhatnak meg tudásszintjüknek megfelelő, érdekes feladatokat. Ebből a jó kis mókából még versenyt is rendeznek, melyre idén is voltak vállalkozó diákjaink. A területi fordulóra még márciusban került sor Gödöllőn, ahol kiderült, hogy iskolánkat minden évfolyamon képviselheti egy-egy tanuló a következő, már térségi (regionális) fordulóban:

II. évfolyam: Juhász Gréta (2.a)

III. évfolyam: Bognár Csenge (3.b)

IV: évfolyam: Császár Csanád (4.b)

Ennek a megmérettetésnek iskolánk adott otthont 2019. május 8-án, ahol diákjaink szépen szerepeltek. Gréta és Csanád egyaránt a IV. helyezést szerezték meg.

Gratulálunk nekik, s minden, egész évben szorgalmasan dolgozó kisdiáknak!

Oroszlán Anett

luk 2019

 

Iskolánkból nyolc tanuló bejutott az Országos Honismereti Tanulmányi Verseny döntőjébe.Az egyéni verseny keretében online teszteket oldottak meg a diákok honismeret, földrajz, anyanyelv, történelem témakörökből.

Országos első helyezést értek el:

Czank Bende 3.B

Czeglédi-Fazekas Emma 3.B

Deszk Sára Szaffi 3.B

Horváth Lili 3.B

Nagy Fanni 3.B


Országos 4. helyen végzett :

Molnár Zselyke 6.A

Vudi Csaba 6.B


Országos 6. helyezett:

Vass Viktor 6.C

 

Értékes tárgy-és könyvjutalomban részesültek. Felkészítőjük Molnár Szabolcsné Horváth Zsuzsanna.

Gratulálunk!

honismereti

 

2019-ben már 20. alkalommal rendezték meg a versenyt, amelynek egri fordulóján áprilisban, ezúttal harmadik alkalommal vettek részt iskolánk csapatai. A szervezők a versenyt közösségi élménnyé varázsolják. A matematika-logika világát és a fesztiválok hangulatát kombinálják a tanulmányi versenyekével.

A megmérettetés helyszíne az EKE, Leányka Úti Campusa volt, ahol 2000-nél is több versenyző várta a 10.30-as rajtot. Az indulást megelőzte a közös medvés bemelegítés. A feladatokat különböző „erdei állomásokon" oldottuk meg, melyet egy térkép segítségével kellett megkeresnünk a verseny folyamán. Amikor egy feladatra hibás választ adtunk, „mellékágra" kerültünk, ahonnan újabb feladat helyes megoldásával lehetett visszatérni a helyes irányba. A 3 és fél órás verseny alatt így egy-egy csapat több kilométert is túrázott. Frigyes Levente, Halmai András és Szabó Bence 8.b osztályos tanulókból álló csapatunk különdíjat kapott, mert kategóriájukban a leghosszabb utat járták be, 6,5 km-t tettek meg.

A megoldott feladatok számától függően a résztvevők három szintet érhettek el: bronz-, ezüst- vagy aranymedve fokozatot.

Ezen a remek logikai fesztiválon immár 54 felső tagozatos diák / 18 csapat vett részt az iskola alapítványának hozzájárulásával, a szülők támogatásával.

Csapataink kiváló eredményeket értek el:

2 bronz, és 2 csapat ezüst medve fokozatot szerzett, sőt 14 csapatunk az arany medvekategóriáig jutott.

Iskolánk tanárcsapata az Ursa Minor kategóriában 1. helyezést ért el. Ezzel ők továbbjutottak a debreceni országos döntőbe. A csapat tagjai: Oroszlán Anett, Varsányi Gábor, Székelyné Kiszel Erika.

Külön öröm számunkra, hogy a szervezői stáb több tehetséges tanítványunkra is felfigyelt. Nagyszerű teljesítményük alapján a következő kossuthos diákok meghívást kaptak a nyári Medve matektáborba:

Cseppentő Áron 5.b, Monok Péter 5.a, Nagy Nóra 5. a, Zelenka Dávid 5. b, Borodi Márton 6.a, Varga-Bergmann Bíborka Kendra 6.a, Horváth Kristóf 6.a, Egyházi Godó 6.a, Vass Viktor 6.c, Halmai András 8.b, Skrabák László 8.a, Szabó Bence 8. b, Szűcs Áron 8. b

Nagyon jól éreztük magunkat ezen az érdekes,túrázós, logikai kiránduláson.

Székelyné Kiszel Erika

IMG 4299

 

Tisztelt Szülők!
Ezúton értesítjük Önöket, hogy a korábban meghirdetett június 11-i időpont helyett
június 7-én, pénteken lesz tanítási szünet iskolánkban.

 

Az ország legrangosabb és legizgalmasabb természetismereti vetélkedőjeként tartják számon a Seregélyesi Baptista Általános Iskola „Indulj el egy úton" címmel évről évre megrendezett versenysorozatát. Mivel év közben amúgy is járjuk a „kéket", nem csoda, hogy a vetélkedő meghirdetésekor, 2018 októberében iskolánkból 6 csapat is nevezett e rangos eseményre.

A 2019. április 26-án Seregélyesen megrendezett döntőre a nevező 185 közül az 55 legjobb csapat, mintegy 300 fő kapott meghívást. Nagy örömünkre szolgált, hogy az Erdélyből, Felvidékről és az anyaország minden szegletéből érkező vendégek között lehetett 4 kossuthos csapat is 2 vendégversenyzővel kiegészülve. Ezt a lehetőséget az egész tanéven át tartó 3 fordulós levelezős vetélkedőn való sikeres szerepléssel érdemeltük ki. Mind az előzetes feladatok, mind a döntő során földrajzi, geológiai, ill. a természetjáráshoz, a környezetvédelemhez, a hegymászáshoz és a kéktúra útvonalához kapcsolódó kérdéseket kaptak a nevező diákok. A döntő forduló még kiegészült egy gyakorlati feladatsorral is, ahol a stratégiai gondolkodás mellett a gyorsaság is sokat számított.

Az eseményekben, élményekben gazdag napot sikerrel zártuk:

A Kék ászok csapata az elméleti forduló után elsőként vágott bele a gyakorlati feladatokba, az összesített eredmények után azonban lemaradt a dobogóról. Teljesítményük így is rendkívüli. A csapat tagjai: Nánai Bíborka, Sőregi Kinga, Székely Zsófia és Szilvási Kíra.

A Kék túrahörcsögök nagy csatát vívtak, végig kiemelkedő teljesítményük kategóriájuk 4. helyére repítette őket. A csapat tagjai: Egyházi Godó, Cserkuti Zoltán, Horváth Kristóf, Király Máté (Hatvan, Kodály) és Vudi Csaba.

A 3-4. osztályosok kategóriájában 3. helyen végzett a Négyen a kéken csapat. A csapat tagjai: Angeli Áron, Cserkuti Emese, Fehér Nimród Örs és Vudi Csenge. Jutalmuk a szép kéktúrás ajándékokon kívül egy féléves Turista Magazin előfizetés. Ők magukénak tudhatják a Kiss Péter hegymászó szülei által odaítélt a legszebb Túranaplónak járó díjat is.

Az 5-6. osztályosok között az 1. helyet érdemelte ki a Kék túramacska csapat. Jutalmuk egy hétvége a Galyatető Turistacentrumban, valamint 3 éjszakás szállás az erdélyi Várfalván, mely az EKE Kolozsvár 1891 felajánlása. A csapat tagjai: Boissinot Mária, Dányi Vivien, Halmai Vanda (Gödöllő, Damjanich) és Varga-Bergmann Bíborka. A rendkívül sikeres seregélyesi diákok külön kategóriában versengtek, a tavalyi tátrai kirándulás után, ismét velük tarthatunk a nyereményúton.

A diákok nevében is szeretném megköszönni az iskola alapítványának, hogy hozzájárult utazásunk költségéhez. Köszönjük a seregélyesi iskola minden dolgozójának, a verseny szervezőinek ezt a színvonalas vetélkedőt és ezt a felejthetetlen napot. A verseny beszámolóját, ahonnan az adatokat és a részleteket merítettem, ill. további képeket itt lehet megtekinteni.
Székely Beatrix- felkészítő pedagógus

 

IMG 4027

 

Májusi étkezés befizetése:

2019. május 14. (kedd)

Pótbefizetés:

2019. május 21, (kedd)

Befizetési időszakok:

7.00-12.00 és 14.30-16.30

A befizetés délelőtt a tornaszobában, délután az ebédlőben történik!

 

2019 április 29-én tartották meg a városi angol szépkiejtési versenyt az 5-ös Számú Általános Iskolában Hatvanban.

Iskolánkból helyezést értek el:

Tagozaton:

5.o. Kiss Kira 3. hely Felkészítő: Cerkutiné Dér Mária

6.o. Borodi Márton 3.hely Felkészítő: Palásthy Pálné

6.o. Balogh Bálint  1. hely Felkészítő: Palásthy Pálné

7.o. Güray Bence  Nádír 1. hely Felkészítő: Gardynik Katalin

       Juhász Nóra 2. hely  Felkészítő: Gardynik Katalin

NORMÁL angol 8.o. Szabó Liliana 1. hely Felkészítő: Gardynik Katalin

 

Angol szépkiejtési verseny 2019-04-29

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap December 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 48 1
week 49 2 3 4 5 6 7 8
week 50 9 10 11 12 13 14 15
week 51 16 17 18 19 20 21 22
week 52 23 24 25 26 27 28 29
week 1 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 25 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon