Belépés: Google szolgáltatások
Digitális tanrend tájékoztató

Amennyiben problémája adódik a KRÉTA rendszerbe való belépéssel akkor írjon a következő e-mail címre: kali.andrea@kossuth-hatvan.hu

hireink1

2014. április 4-én iskolánk Szitakötők csapata második helyezett lett a Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola által szervezett Geoszféra vetélkedőn.  A 19 csapatból két írásbeli forduló pontszáma alapján második helyről kaptak meghívót a szóbeli döntőre. Témák: biogazdálkodás és az év jeles élőlényei

Előzetes feladatként kutatómunkát kellett végezni. Egy intenzív gazdálkodást folytató mezőgazdasági nagyüzem környezetre gyakorolt hatását kellett megfigyelni és értékelni.

 A Lóska Dóra 7.a, Lantosi Klaudia 7.a, Orbán Flóra 8.b és Lauber Eszter 8. a osztályos tanulók alkotta csapat egy intenzív tehenészetbe látogatott és gyűjtötte össze tapasztalatait. Prezentációjuk a legmagasabb pontszámot kapta. Szoros versenyben alig maradtak alul az első helyezett csapattól. Gratulálunk a lányoknak és felkészítőjüknek Gyárfásné Kovács Marianna tanárnőnek 

 Geoszféra

 

További képek a galériában tekinthetők meg!

 

Ez történt eddig...

P1110329

Az iskola bábszakköre gergelyezett a város óvodáiban,

így csalogatta a nagycsoportosokat iskolába.

 P1110666  A zeneiskolások nagyon szép koncertet adtak.
 DSCF1260  Vers- és mesemondó versenyt rendeztünk.
 P1110656  Feldolgoztuk a Szitakötő magazin tavaszi számát.
P1110727 Megrendeztük a III. Aranyecset illusztrációs pályázatot.
BALÁZS.TAMKÓ Tengerecki Pál végig társunk volt a hónap során.
 

2014. március 28-án rendezték meg Egerben a Nyelvész verseny megyei döntőjét, ahol iskolánkat egy 29 fős különítmény képviselte. Diákjaink sikeresen küzdöttek meg a sokszor csavarosan megfogalmazott nyelvi feladatokkal, így számos dicséretet zsebelhettünk be: összesen 14 diákunk kapott oklevelet.

Eredmények

I. osztály

I. Halmai Vanda 1.a

II. Egyházi Godó 1.a

VII. Molnár Zselyke 1.a

VIII. Cserkúti Zoltán 1.a 

               

V. osztály

VI. Szilágyi Szintia 5.a

  

II. osztály 

VIII. Juhász Nóra 2.a

VI. osztály

I. Balla Viktória 6.b

III. osztály

I. Halmai András 3.b

III. Darabos Lili 3.a

VII. osztály

VIII. Gáspár Tamás 7.b

IV. osztály

I. Egyházi Hanna 4.a

II. Kovács Balázs 4.b

III. Kovács Dorottya 4.b

VIII. osztály

III. Eperjesi Gréta 8.b

 Az első helyezett tanulók továbbjutottak az országos döntőbe, május 10-én Szegeden képviselik majd iskolánkat a megmérettetésen.

 

felhívás

A Kossuth Lajos Általános Iskola beiratkozási körzete

 

2014. március 22-én szombaton is kinyitotta kapuit a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola, mely 120 éve fáradhatatlanul várja a tanulni vágyó nebulókat padjai sorába. A méltóságot sugárzó iskolafalak ezen a hétvégén a nagycsoportos óvodás gyerekek zsivajától visszhangzottak. Az iskola tantestülete hívta őket vendégségbe, hogy bepillantást nyerhessenek az itt folyó életbe. A hétvégi időpont alkalmat adott arra, hogy a szülők is választ kaphassanak az iskolaválasztást megelőző szorongató kérdéseikre. A cseppet sem szorongó gyerekeket valóságos mesebirodalom várta a tornateremben, ahol a tanító nénik segítségével újraélték Bogyó, Babóca, Döme, Baltazár - Bartos Erika írónő népszerű mesekönyv-sorozata szereplőinek kalandjait. A játszóházban átkeltek a szivárványhídon, együtt hegedültek Alfonzzal, csigaverseny rendeztek, és rengeteget énekeltek, muzsikáltak a délelőtt folyamán. Eközben szüleik egy fórumon ismerhették meg az iskola mindennapjait, működését, nevelési, oktatási céljait, eredményeit. A fórum megrendezése hagyomány az iskolában, és az érdeklődők nagy száma azt mutatja, hogy szülők, gyerekek egyaránt szívesen ismerkednek meg az intézménnyel egy ilyen kötetlen, vidám hangulatú rendezvény keretében.

 

Kattintson ide a fényképgaléria megtekintéséhez!

 

 

A Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola a hagyományokhoz hűen 2014. március 19-én megrendezte a LEONI Regionális Német Nyelvi Versenyt az általános iskolák tanulói számára. Az előző évekhez hasonlóan idén is indultunk a versenyen négy csapattal. Három csapattal a 8. évfolyamról és 1 csapattal a 7. évfolyamról.


A vetélkedő témája München/Bajorország volt. A verseny súlypontját nem a nyelvtani ismeretek képezték, hanem a meglévő tudás kreatív alkalmazása. A versenyre való felkészülésnél tanulmányoztuk a bajor tartomány legfőbb városait, München nevezetességeit, jelentősebb épületeit, híres ételeit, italait, a bajor nyelvjárást, sportolóit. Emellett készültünk alapvető szituációs játékokra, amelyekben elsősorban bemutatkozás, útbaigazítás, vásárlás, információkérés- és adás szerepelt.


Minden csapat vitt magával egy tárgyat, amely a témához kapcsolódik: egy korsót, egy BMW autómodellt, egy sörfesztiválos posztert és egy érmet, amely az 1972-es müncheni olimpiát jelképezte. Ezeket be is kellett mutatniuk németül.

A megmérettetés elején a csapatok egy (szintén) előzetesen elkészített 3-4 perces prezentációt mutattak be Münchenhez vagy a bajor tartományhoz kapcsolódóan.


A verseny eredménye:

2. helyezést ért el Eperjesi Gréta, Gubala Szabina és Szepesi Szabolcs csapata a 8.b osztályból.

3. helyezést ért el Égei Kamilla, Orbán Flóra és Fehér Mátyás csapata a 8.b osztályból.

4. helyezést ért el Gócza Viktória, 7.a osztályos tanuló, Hegyi Zoltán és Kispál Zsombor, 7.b osztályos tanulók csapata.

 

A helyezettek oklevélben és értékes tárgyjutalomban részesültek.


Felkészítő tanáruk volt: Nagy-Tóth Zsuzsanna


Gratulálunk az eredményhez!


P3190020

 

Évek óta sikeres előadássorozattal fűszerezve mutatja be kőzeteit és ásványait az Esztergomi Ásványtani Múzeum. Iskolánk diákjai Beatrix nénit már kedves ismerősként köszöntötték és élvezték közvetlen előadásmódját. A három napos rendezvényen minden osztály egy interaktív foglalkozáson vehetett részt és vásárlásra is volt lehetőség.

közet2014

További képek az eseményről...

 
További cikkeink...
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Május 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 18 1 2 3
week 19 4 5 6 7 8 9 10
week 20 11 12 13 14 15 16 17
week 21 18 19 20 21 22 23 24
week 22 25 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 26 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon