hireink1

Tisztelt Szülők!
Ezúton értesítjük Önöket, hogy a korábban meghirdetett június 11-i időpont helyett
június 7-én, pénteken lesz tanítási szünet iskolánkban.

 

Az ország legrangosabb és legizgalmasabb természetismereti vetélkedőjeként tartják számon a Seregélyesi Baptista Általános Iskola „Indulj el egy úton" címmel évről évre megrendezett versenysorozatát. Mivel év közben amúgy is járjuk a „kéket", nem csoda, hogy a vetélkedő meghirdetésekor, 2018 októberében iskolánkból 6 csapat is nevezett e rangos eseményre.

A 2019. április 26-án Seregélyesen megrendezett döntőre a nevező 185 közül az 55 legjobb csapat, mintegy 300 fő kapott meghívást. Nagy örömünkre szolgált, hogy az Erdélyből, Felvidékről és az anyaország minden szegletéből érkező vendégek között lehetett 4 kossuthos csapat is 2 vendégversenyzővel kiegészülve. Ezt a lehetőséget az egész tanéven át tartó 3 fordulós levelezős vetélkedőn való sikeres szerepléssel érdemeltük ki. Mind az előzetes feladatok, mind a döntő során földrajzi, geológiai, ill. a természetjáráshoz, a környezetvédelemhez, a hegymászáshoz és a kéktúra útvonalához kapcsolódó kérdéseket kaptak a nevező diákok. A döntő forduló még kiegészült egy gyakorlati feladatsorral is, ahol a stratégiai gondolkodás mellett a gyorsaság is sokat számított.

Az eseményekben, élményekben gazdag napot sikerrel zártuk:

A Kék ászok csapata az elméleti forduló után elsőként vágott bele a gyakorlati feladatokba, az összesített eredmények után azonban lemaradt a dobogóról. Teljesítményük így is rendkívüli. A csapat tagjai: Nánai Bíborka, Sőregi Kinga, Székely Zsófia és Szilvási Kíra.

A Kék túrahörcsögök nagy csatát vívtak, végig kiemelkedő teljesítményük kategóriájuk 4. helyére repítette őket. A csapat tagjai: Egyházi Godó, Cserkuti Zoltán, Horváth Kristóf, Király Máté (Hatvan, Kodály) és Vudi Csaba.

A 3-4. osztályosok kategóriájában 3. helyen végzett a Négyen a kéken csapat. A csapat tagjai: Angeli Áron, Cserkuti Emese, Fehér Nimród Örs és Vudi Csenge. Jutalmuk a szép kéktúrás ajándékokon kívül egy féléves Turista Magazin előfizetés. Ők magukénak tudhatják a Kiss Péter hegymászó szülei által odaítélt a legszebb Túranaplónak járó díjat is.

Az 5-6. osztályosok között az 1. helyet érdemelte ki a Kék túramacska csapat. Jutalmuk egy hétvége a Galyatető Turistacentrumban, valamint 3 éjszakás szállás az erdélyi Várfalván, mely az EKE Kolozsvár 1891 felajánlása. A csapat tagjai: Boissinot Mária, Dányi Vivien, Halmai Vanda (Gödöllő, Damjanich) és Varga-Bergmann Bíborka. A rendkívül sikeres seregélyesi diákok külön kategóriában versengtek, a tavalyi tátrai kirándulás után, ismét velük tarthatunk a nyereményúton.

A diákok nevében is szeretném megköszönni az iskola alapítványának, hogy hozzájárult utazásunk költségéhez. Köszönjük a seregélyesi iskola minden dolgozójának, a verseny szervezőinek ezt a színvonalas vetélkedőt és ezt a felejthetetlen napot. A verseny beszámolóját, ahonnan az adatokat és a részleteket merítettem, ill. további képeket itt lehet megtekinteni.
Székely Beatrix- felkészítő pedagógus

 

IMG 4027

 

Májusi étkezés befizetése:

2019. május 14. (kedd)

Pótbefizetés:

2019. május 21, (kedd)

Befizetési időszakok:

7.00-12.00 és 14.30-16.30

A befizetés délelőtt a tornaszobában, délután az ebédlőben történik!

 

2019 április 29-én tartották meg a városi angol szépkiejtési versenyt az 5-ös Számú Általános Iskolában Hatvanban.

Iskolánkból helyezést értek el:

Tagozaton:

5.o. Kiss Kira 3. hely Felkészítő: Cerkutiné Dér Mária

6.o. Borodi Márton 3.hely Felkészítő: Palásthy Pálné

6.o. Balogh Bálint  1. hely Felkészítő: Palásthy Pálné

7.o. Güray Bence  Nádír 1. hely Felkészítő: Gardynik Katalin

       Juhász Nóra 2. hely  Felkészítő: Gardynik Katalin

NORMÁL angol 8.o. Szabó Liliana 1. hely Felkészítő: Gardynik Katalin

 

Angol szépkiejtési verseny 2019-04-29

 

Eredemények évfolyamonként:

4. osztály

5. osztály

6. osztály

7. osztály

8. osztály

 

 

  A Hatvani Tankerületi Központ és a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola angol nyelvi munkaközössége e tanévre is meghirdette az elmúlt években népszerűvé vált társalgási versenyt. 116 felső tagozatos tanuló nevezett normál és emelt szintű kategóriában.

  A tavalyi évhez hasonlóan idén is kétfordulós volt a megmérettetés: a gyöngyösi Arany János Általános Iskolában és a hatvani Kossuthban egy időben, elődöntőkön versenyeztek a tankerület tehetséges tanulói.

  A április 25-i hatvani döntőben a kategóriák dobogósai mérkőztek meg.Az eseményt Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi Központ igazgatója és Polonkai Zoltánné, a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója nyitották meg. Méltatták a felkészítő és a szervező tanárok odaadó munkáját és az angol nyelvet szerető tanulók igyekezetét. A verseny tisztaságát és rangját emeli, hogy az elődöntőkben és a döntőben csak középiskolai angol nyelvtanárok értékelik a versenyzők teljesítményét. A helyezettek oklevelet és angol nyelvű könyvjutalmat vehettek át.

A döntő eredményeinek megtekintéséhez kattintson ide!


IMG 4226


Az elődöntőről itt, a döntőről itt taláhatók a további fényképek.

 

Tisztelt Szülők!

Az Etika és a Hit-és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választás módosítására van lehetőség 2019. május 20-ig.

Amennyiben módosítani szeretnék gyermekük etika vagy hit-és erkölcstan tantárgyra vonatkozó oktatását, kérjük, hogy az iskola honlapjáról töltsék le a mellékelt nyilatkozatot, melyet kitöltve jutassanak vissza az iskola titkárságára!

Kattintson ide a nyilatkozat letöltéséhez!

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Január 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 1 1 2 3 4 5
week 2 6 7 8 9 10 11 12
week 3 13 14 15 16 17 18 19
week 4 20 21 22 23 24 25 26
week 5 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 11 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon