hireink1

Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján

A műsort összeállította Varga Eszter tanárnő

 

Hosszú hónapok munkájával készítettük elő pályázati projektünket Székelyné Kiszel Erika kolléganőmmel: logikai, társas, kommunikációs és személyiségfejlesztő játékok erejét felhasználva szeretnénk a tanulók és közösségek fejlődését elősegíteni több szempontból. A szakmai projektünk a Nemzeti Tehetség Program keretein belül támogatásban részesült, így megvalósításra kerül intézményünkben.

Mire elkezdhettük volna munkánk gyümölcseit nevelgetni, azaz a különféle összetételű csoportokat megszervezni, nagyon gyorsan átléptünk a digitális oktatás szakaszába. Újratervezést igényelt, hogy mely elemek megvalósíthatók a programból, s milyen speciális feltételekkel.

jatekdelutan

Az élő kapcsolat korlátozottsága, a megszokott rend felborulása felerősítette a tanórán kívüli közös tevékenységre való igényt, amely motivációt adott arra, hogy új utakat és megoldásokat találjunk.

Az elmúlt hetekben 17 különböző, 5-7 fős kiscsoportnak vezettem játékfoglalkozásokat átlagosan 2 alkalommal csapatonként. Az utolsó két hétben újabb egységek szerveződnek, s nagyobb lélegzetű játékok bevonásával mutatjuk meg a digitális térnek, hogy képesek vagyunk átvinni a közös játék hangulatát oda is.

A napokban visszaérkezett tanulói és szülői elégedettségmérő kérdőívek alapján a beszélgetéssel, játékkal együtt töltött idő hasznosnak találtatott a megkérdezettek körében.

Ősztől az iskola falai közé visszatérve több korosztályban, több színtéren, számos módszerrel fogjuk folytatni a megkezdett munkát, s reméljük, hogy mind több tanulót, s bizonyos speciális alkalmainkon mind több szülőt is körünkben üdvözölhetünk. Abban biztos vagyok, hogy mindenki, aki velünk tart, maradandó élményekkel gazdagodik majd.

Oroszlán Anett iskolapszichológus, munkaközösség-vezető

* Illusztráció: Épp egy Tiltott sziget party zajlik a Meet rendszeren keresztül

 

Újabb sikerről számolhatunk be.

Lezárult az Országos Honismereti Tanulmányi Verseny 2019/2020. évi többfordulós online versenye.

Izgalmas és érdekes feladatok megoldásával szereztünk hasznos ismereteket hazánkról, történelmünkről, nemzeti értékeinkről.

Igazán sikeres versenyt zártunk le, remek eredményekkel. Büszkék lehettek magatokra!

A végeredmények:

Melykó Emma Dóra 3.b országos 1.hely

Czank Bende 4.b országos 1.hely

Deszk Sára Szaffi 4.b országos 1.hely

Horváth Lili 4.b országos 1.hely

Nagy Fanni 4.b országos 1.hely

Nagy Viktória 4.b országos 1.hely

Rusai Réka Liza 4.b országos 1.hely

Szép Norka 4.b országos 1.hely

Szőczei László Máté 4.b országos 4. hely

Vudi Csenge 5.a országos 4. hely

Molnár Zselyke Henrietta  7.a országos 1. hely

Vass Viktor 7.c országos 4. hely

Vudi Csaba 7.b országos 4. hely

Az érmeket, okleveleket, a tárgy- és könyvjutalmakat a tanévzáró ünnepélyen vehetitek át!

Szeretettel gratulálunk a verseny valamennyi résztvevőjének és Molnár Szabolcsné Horváth Zsuzsanna felkészítő pedagógusnak!

 

Büszkén adjuk hírül, hogy a 2019/2020-as tanévben megrendezett országos Indulj el egy úton... természetismereti, turisztikai vetélkedőn iskolánk 4 csapata is sikerrel szerepelt. A 3 előzetes forduló után 142 induló csapat közül mind a négyen a döntőbe jutottak. A verseny kiírója a Magyar Természetjáró Szövetség és a Seregélyesi Baptista Általános Iskola volt.
Az eredményről és a csapatokról a mellékelt oklevelekben tájékozódhatnak.
Köszönjük a felkészítést Székely Beatrix tanárnőnek!

Cinkék  Kék

Szeder  Négyen

 

Időben egy kicsit eltávolodva, ma egy kora tavaszi és egy őszi hangulatot közvetítő verset ajánlunk figyelmetekbe. Ezzel búcsúzunk Fekete Istvántól és a madarak és fák napjától.

A verseket Székely Beatrix tanárnő és Varsányi Gábor tanár úr mondják el.

Köszönjük a figyelmet!

 

Ma a növényvilágot éltetjük. A tavasszal fehér menyecskeruhát öltő kökénybokorról és a gazdag madárvilágot rejtő nádasról osztunk meg veletek egy-egy verset. Az előadók: Siraky-Nagy Noé (7. a),Güray Bence (8.a) valamint Baranyi Nóra (6. a).

Köszönjük a sok ügyes kezű szülő közreműködését is, igazi csapatmunka volt ez a vállalkozás!

 

Word Art 8 1A felsős etika órákon sokat beszéltünk arról a gyerekekkel, hogy vajon mivel tudjunk a sok online elfoglaltság mellett kifejezetten képernyőmentesen, ugyanakkor hasznosan, élvezetesen eltölteni az időnket.
A mellékelt ábra a gyerekek által összegyűjtött tevékenységek alapján készült: érdemes átböngészni, számos ötletet kaphatunk magunk is.

 
További cikkeink...
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Google Tanterem

google classroom

Járványügyi statisztika

covid19 logo

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2018-ban immár hatodik alkalommal nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Részletes cikk megtekintése

Eseménynaptár
Előző hónap Szeptember 2021 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 35 1 2 3 4 5
week 36 6 7 8 9 10 11 12
week 37 13 14 15 16 17 18 19
week 38 20 21 22 23 24 25 26
week 39 27 28 29 30
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 32 vendég böngészi
Bannerek
Keresés a honlapon