Belépés: Google szolgáltatások
Digitális tanrend tájékoztató

Amennyiben problémája adódik a KRÉTA rendszerbe való belépéssel akkor írjon a következő e-mail címre: kali.andrea@kossuth-hatvan.hu

hireink1

2013 Egeszsegnap_alsos_plakat

 

A 100 éve született Weöres Sándorra emlékezett az Ady Endre Könyvtár, mikor illusztrációs versenyt hirdetett a hatvani iskolásoknak. Az ünnepélyes díjátadáson mi is ott voltunk, hiszen tanulóink közül többen is könyvjutalomban részesültek. Az 1-2. osztályosok között Molnár Zselyke (1. a) különdíjas lett, Bozsányi Petra (2. b) pedig 2. helyezést ért el. A felsősök közül Kovács Karina érdemelt különdíjat, Virág Kitti pedig kategóriájában a legjobbnak bizonyult. Mindketten 6. a osztályosok. Gratulálunk nekik és a lelkes rajzot tanítóknak, Halmosné Vincze Szilvia és Bíró Judit tanító néniknek. A díjátadó ünnepség előtt a szekszárdi Holló zenekar adott felejthetetlen koncertet Weöres Sándor megzenésített verseiből. Nagyon jól szórakoztunk.

weöres.1weöres.2

weöres.4weöres.3

weöres.6weöres.5weöres.7

 

2013. október 22-én iskolai ünnepség keretében emlékeztünk az 1956-os forradalom 57. évfordulójára. A hetedik osztályosok méltóan és nagy tisztelettel előadott műsorát Réz Éva és Vojnárovics Józsefné tanárnők állították össze. Iskolánk közössége csendben követte az eseményeket és „belekóstolhatott” a korabeli Magyarország hangulatába.

okt22-1okt22-2

Az ünnepi megemlékezést a DÖK gyűlés követte, ahol a gyerekek megismerhették az osztályok képviselőit. Ismertetésre és elfogadásra került a DÖK ez évi munkaprogramja és rendezvényterve. A DÖK tevékenységét Nagy Zsuzsanna tanítónő és Zám Edina tanárnő patronálja.

okt22-3okt22-4

Az iskolagyűlésen újra elhangoztak és elismerésre kerültek iskolánk sikeres versenyzői az elért eredményükkel és felkészítő tanárukkal, edzőkkel. Nagy öröm számunkra, hogy diákjaink lelkesek és jól motiválhatóak a meghirdetett versenyekre illetve, hogy sikereikkel öregbítik iskolánk hírnevét. Gratulálunk  és további eredményes felkészülést kívánunk tanítványainknak és kollégáinknak.

okt22-5okt22-6

Gyárfásné Kovács Marianna

 

A Széchenyi Zsigmond Könyvtár jóvoltából iskolánk 21 felsős tanulója lehetőséget kapott 2013. október 16.-án egy Természettudományos témanapon való részvételre a Szentendrei Skanzenben.
Csak természetesen! - programon belül a Föld-ház elnevezésű foglalkozáson megismerhették a feledésbe merült építőanyagok, illetve építési technikák fa-, és földfalak, vesszőfonat illetve a vályogtégla készítési módjaival. Kiscsoportokban felfedezték - érdeklődési körnek megfelelően - a falumúzeum egyéb érdekes és izgalmas látnivalóit. A szervezők bőséges uzsonnacsomagról is gondoskodtak. A résztvevők számára ingyenes programot egy pályázat biztosította, melynek a jövőben is lesz folytatása. Köszönjük szépen a lehetőséget. 

Gyárfásné Kovács Marianna

 

skanzen02

skanzen01

 

2013. október 12-én felsős tanulóink 40km-es kerékpártúrán vehettek részt Hatvan – Heréd – Nagykökényes – Zagyvaszántó – Nagygombos - Hatvan útvonalon a Természetjáró ISK szervezésében. A Tarsoly Imre tanár úr és Gyárfásné Kovács Marianna tanárnő által vezetett csapat remek időben és jó hangulatban tekert hegyen-völgyön át. Útközben darvakat, gémeket, fácánokat figyeltek meg és gyönyörködtek a színpompás őszi tájban. Szinte minden osztály képviselte magát, sőt egyik szülő, Rodek Annamária is velük tartott. Hamarosan gyalogtúrára várják a lelkes természetbarátokat és a mozgás szerelmeseit.

Gyárfásné Kovács Marianna

iskolai tura_1iskolai tura_2

 

Az Országos Könyvtári Napok keretében az Ady Endre Könyvtár vendége volt október 7-én Berg Judit, a "kortárs gyerekirodalom királynője".  Nagy örömünkre szolgált, hogy szép számmal ott lehettünk ezen a felejthetetlen író-olvasó találkozón. A könyvtár által összeállított rejtvények helyes megoldói egy szép ruminis füzettel lettek gazdagabbak, azok pedig, akik le is rajzolták valamelyik kedves olvasmányélményüket könyvjutalmat vehettek át az írónőtől. Gratulálunk Kovács Dorottyának (4.b), Prima Natáliának (3. b), Hollay Fanninak (5. a) és Egyházi Hannának (4. a), gyönyörű rajzaikat meg lehet tekinteni a gyermekkönyvtárban.

Külön izgalmat jelentett számunkra, hogy bábszakköröseink egy kis előadással lepték meg az írónőt és népes közönségét Mesék a Tejúton túlról címmel.

berg judit

 

Santa Laszlo_Erem

Alig kezdődött el az október, máris egy szép focieredményről tudunk beszámolni:

2013. október elsején rendezték meg az 1. korcsoportos labdarúgók számára a  diákolimpia versenysorozat őszi fordulóját. Iskolánk csapata 5 együttes versengéséből a 2. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Győri Balázs 1. a; Csuka Donát, Juhász Csaba, Koczka Konrád, Nagy Laura, Raffael Leonard, Tóth Ádám (2.a), Abonyi Márton, Balogh Botond, Heche Trisztán, Majoros Márk (2. b), Buday Olivér, Telek Marcell (3. a). A csapat felkészítője Sánta László tanár úr.


Gratulálunk tanár úrnak, aki a 2012/2013-as tanévben végzett eredményes és áldozatos munkájáért emlékplakettet vehetett át Nyilasi Tibor hetvenszeres válogatott labdarúgótól, a Magyar Labdarúgó Szövetség Sportigazgatójától és Magyar Attilától, a Magyar Labdarúgó Szövetség Intézményi programvezetőjétől.

 
További cikkeink...
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Május 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 18 1 2 3
week 19 4 5 6 7 8 9 10
week 20 11 12 13 14 15 16 17
week 21 18 19 20 21 22 23 24
week 22 25 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 40 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon