hireink1

1802. szeptember 19-én látta meg a napvilágot Monokon Kossuth Lajos, iskolánk névadója. Erre az eseményre az iskolarádió kis műsorral emlékezett. A diákönkormányzat tagjai a hagyományokhoz hűen az első osztályosok jelenlétében idén is megkoszorúzták az államférfi szobrát.

kossuth koszoruzas

 

20 éves osztálytalálkozó a Kossuthban, akkor még I. Sz. Általános Iskolában, 2013.augusztus 31-én

Volt tanítványaim a Facebook közösségi oldalán kerestek meg azzal a kéréssel, hogy szeretnék megszervezni a 20 éves találkozónkat, és meghívnak, mint volt osztályfőnöküket. Magyar nyelvet,és irodalmat tanítottam nekik, sajnáltam, hogy másik szaktárgyamat, az angolt nem taníthattam nekik,ők  még az orosz nyelvet tanulták. Tanulmányaikat az egykori I-esben 1987-ben kezdték, és 1993-ban fejezték be. Én az 5. évfolyamtól tanítottam őket és voltam az osztályfőnökük.

Néhány hét leforgása alatt sokan jelentkeztek, és ígérték meg, hogy jönnek.

Augusztus 31-én délutánban egyeztünk meg, remélve , hogy a nyaralásokból visszatér mindenki. Mégsem volt olyan könnyű összehozni az  embereket, mert váratlan helyzetek adódtak( még baleset is) így a 32-es osztálylétszámból, és a  beígérkezett 20-ból végül 10 régi diákom jelent meg.

Régi magyar termünkben töltöttük  a szombat délutánt, és a 8-os osztálynapló segítségével idéztük fel, ki hova jelentkezett továbbtanulni .Majd  elmesélték a 20 év alatt történteket: tanulmányaikat, munkájukat és családi életüket. Szerencsére mindegyikőjüknek van munkája, és sokuknak saját családjuk,gyermekeik is. A hiányzókról is összeszedtünk minden információt. Van , aki  hosszú üzenetet hagyott  volt osztálytársainak a neten, más spanyolországi lakhelyéről jelentkezett be skype-on. Úgy beszélgettünk, mintha csak ott lett volna köztünk-köszönhetően a technika eme vívmányának.

Közben fogyott a hozott házi süti, pogácsa, és italok. Közös fotóra is összeálltunk az iskola, és a Kossuth-szobor előtt is. Örömmel kiáltottak fel a régi tantermek láttán, amelyek azóta megújultak.

Gyorsan telt az idő  az emlékek felidézésével –beszélgettünk volt tanáraikról, az osztálykirándulásokról, versenyekről, és diákcsínyekről- és sokat nevettünk, igazán jól éreztük magunkat. Még régi félreértéseket is sikerült tisztázni.

Azonnal eldöntöttük, hogy 5 év múlva találkozunk újra. A Facebook zárt közösségi  oldalunkon a hiányzók sajnálkoztak, hogy nem tudtak eljönni és ígérik, ott lesznek a következőn. Legalább a kis csoportunkról készült fotókat láthatták .

Bízom benne, hogy 2018-ban újra találkozunk.

Dr. Jusztinné Szekszárdi Ildikó tanár, osztályfőnök

Hatvan, 2013.szeptember 3.

20eves osztalytalalkozo

 

szuloi

 

Iskolánk két pedagógusa is ott lesz augusztus 28-án a Nemzeti Színházban megrendezésre kerülő Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért díj átadásán. Vojnárovics Józsefné a "Kiváló versenyfelkészítő", Sánta László a "Kiváló tehetséggondozó" díjat veheti majd át dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszonytól.

A díjat a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége alapította a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző általános, közép- és szakiskolai pedagógusok, mesterségek oktatói, valamint további tehetségsegítők erkölcsi és anyagi elismerése céljából.
Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk két pedagógusának a tehetséggondozás területén kifejtett tevékenységét országos szinten is elismerték.  A jelölteket  az országos tanulmányi versenyeken elért kiemelkedő eredmények, az évek óta tartó tehetséggondozó tevékenységük és személyiségük egyaránt alkalmassá tették a díjra.

Gratulálunk nekik, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk.

 

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a 2012/2013-as tanévben a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) által lefolytatott akkreditációs folyamat nyomán, iskolánk kiváló minősítéssel, akkreditált tehetségponttá vált.

Ennek eredményeként az intézmény a

Nemzeti Tehetségsegítő Tanács helyi hatókörű,

Akkreditált Kiváló Tehetségpontja

cím használatára jogosult.

Az akkreditáció eredményét igazoló dísztábla átadására 2013 szeptemberében kerül majd sor Budapesten.

Intézményünk ennek megfelelően továbbra is szakmailag hiteles és kompetens módon vállal részt a tehetségek felfedezésében, segítésében és kibontakoztatásában. Kérjük, kísérjék figyelemmel Tehetségpontunk működését, hiszen tevékenységünkról honlapunkon is rendszeresen beszámolunk.


Akr kiv tpcmyk

 

 

A köznevelési intézmények névhasználatáról szóló jogszabályi módosításoknak megfelelően intézményünk hivatalos neve 2013 augusztusától:

Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola lett.

 

kupa 2013

A Heves Megyei Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Szolgáltató Intézmény 14 éve vándorserleget alapított: a megye legjobb versenyeredményekkel rendelkező városi iskoláját jutalmazzák ezzel.

A Kossuth Lajos Általános Iskola 2005, 2011. és 2012. évben már kiérdemelte a serleget. Idén, 2013-ban újra sikerült megszerezni ezt a rendkívül kitüntető címet, melynek eredményeképpen a serleg nem vándorol tovább, végleg a mi iskolánkban marad.

Az egri ünnepélyes díjátadón jutalmazták a kiemelkedő versenyeredményeket elért tanulókat és felkészítőiket is.

>>> Galéria a díjátadóról

 

A ballagási és a tanévzáró ünnepségen elismeréseket vehettek át a tanév legeredményesebb tanulói és pedagógusai.


Az elismerésekről és a díjazottakról, valamint a tanév összesített tanulmányi és sporteredményeiről részletesen olvashatnak a 2012/2013-as tanév dicsőségfalán.

 
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Google Tanterem

google classroom

Járványügyi statisztika

covid19 logo

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2018-ban immár hatodik alkalommal nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Részletes cikk megtekintése

Eseménynaptár
Előző hónap November 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 44 1
week 45 2 3 4 5 6 7 8
week 46 9 10 11 12 13 14 15
week 47 16 17 18 19 20 21 22
week 48 23 24 25 26 27 28 29
week 49 30
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 22 vendég böngészi
Bannerek
Keresés a honlapon