hireink1

Iskolánk 5.a osztályos tanulói szeptember 24-én, kedden délután túrázni és számháborúzni indultak osztályfőnökük, Székelyné Kiszel Erika vezetésével. Az útra Basa Lionel tanár úr is elkísérte a csapatot. A Zagyva-parti kiadós, három kilométeres séta során sok érdekes dolgot láttunk. Találkoztunk állatokkal, megfigyeltük a természetet. A kis erdőhöz megérkezve, pihenő közben, az osztályfőnök ismertette a játékszabályokat, majd a gyerekek ösztönösen két csoportba tömörültek: lányok és fiúk. Elsőként a lányok bújtak el az erdőben és rejtették el a zászlót. A támadó fiúk csapata nagy lelkesedéssel kezdte meg az ellenfél felkutatását, a rendelkezésükre álló játékidő alatt azonban nem sikerült megszerezni a zászlót. Az erdőből előbújó lányok büszkén mesélték, hogy őzikékkel is találkoztak a sűrűben, sőt, nyuszit is láttak. Néhány szerencsés diák felkéredzkedhetett az éppen arra járó lovaskocsira, a gazda örömmel hajtott velük egy kicsit.

A második fordulóban a fiúk rejtették el a zászlót. Nagyon jó helyet sikerült találniuk, mert a lányok sem tudták felkutatni azt. A végeredményt így döntetlennek ítélte az osztályfőnök.

A kis kirándulás olyan jól sikerült, hogy a gyerekek nem akartak hazamenni, pedig visszafelé is egy kellemes séta várt ránk.

5.a-szamhaboru

 

1802. szeptember 19-én látta meg a napvilágot Monokon Kossuth Lajos, iskolánk névadója. Erre az eseményre az iskolarádió kis műsorral emlékezett. A diákönkormányzat tagjai a hagyományokhoz hűen az első osztályosok jelenlétében idén is megkoszorúzták az államférfi szobrát.

kossuth koszoruzas

 

20 éves osztálytalálkozó a Kossuthban, akkor még I. Sz. Általános Iskolában, 2013.augusztus 31-én

Volt tanítványaim a Facebook közösségi oldalán kerestek meg azzal a kéréssel, hogy szeretnék megszervezni a 20 éves találkozónkat, és meghívnak, mint volt osztályfőnöküket. Magyar nyelvet,és irodalmat tanítottam nekik, sajnáltam, hogy másik szaktárgyamat, az angolt nem taníthattam nekik,ők  még az orosz nyelvet tanulták. Tanulmányaikat az egykori I-esben 1987-ben kezdték, és 1993-ban fejezték be. Én az 5. évfolyamtól tanítottam őket és voltam az osztályfőnökük.

Néhány hét leforgása alatt sokan jelentkeztek, és ígérték meg, hogy jönnek.

Augusztus 31-én délutánban egyeztünk meg, remélve , hogy a nyaralásokból visszatér mindenki. Mégsem volt olyan könnyű összehozni az  embereket, mert váratlan helyzetek adódtak( még baleset is) így a 32-es osztálylétszámból, és a  beígérkezett 20-ból végül 10 régi diákom jelent meg.

Régi magyar termünkben töltöttük  a szombat délutánt, és a 8-os osztálynapló segítségével idéztük fel, ki hova jelentkezett továbbtanulni .Majd  elmesélték a 20 év alatt történteket: tanulmányaikat, munkájukat és családi életüket. Szerencsére mindegyikőjüknek van munkája, és sokuknak saját családjuk,gyermekeik is. A hiányzókról is összeszedtünk minden információt. Van , aki  hosszú üzenetet hagyott  volt osztálytársainak a neten, más spanyolországi lakhelyéről jelentkezett be skype-on. Úgy beszélgettünk, mintha csak ott lett volna köztünk-köszönhetően a technika eme vívmányának.

Közben fogyott a hozott házi süti, pogácsa, és italok. Közös fotóra is összeálltunk az iskola, és a Kossuth-szobor előtt is. Örömmel kiáltottak fel a régi tantermek láttán, amelyek azóta megújultak.

Gyorsan telt az idő  az emlékek felidézésével –beszélgettünk volt tanáraikról, az osztálykirándulásokról, versenyekről, és diákcsínyekről- és sokat nevettünk, igazán jól éreztük magunkat. Még régi félreértéseket is sikerült tisztázni.

Azonnal eldöntöttük, hogy 5 év múlva találkozunk újra. A Facebook zárt közösségi  oldalunkon a hiányzók sajnálkoztak, hogy nem tudtak eljönni és ígérik, ott lesznek a következőn. Legalább a kis csoportunkról készült fotókat láthatták .

Bízom benne, hogy 2018-ban újra találkozunk.

Dr. Jusztinné Szekszárdi Ildikó tanár, osztályfőnök

Hatvan, 2013.szeptember 3.

20eves osztalytalalkozo

 

szuloi

 

Iskolánk két pedagógusa is ott lesz augusztus 28-án a Nemzeti Színházban megrendezésre kerülő Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért díj átadásán. Vojnárovics Józsefné a "Kiváló versenyfelkészítő", Sánta László a "Kiváló tehetséggondozó" díjat veheti majd át dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszonytól.

A díjat a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége alapította a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző általános, közép- és szakiskolai pedagógusok, mesterségek oktatói, valamint további tehetségsegítők erkölcsi és anyagi elismerése céljából.
Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk két pedagógusának a tehetséggondozás területén kifejtett tevékenységét országos szinten is elismerték.  A jelölteket  az országos tanulmányi versenyeken elért kiemelkedő eredmények, az évek óta tartó tehetséggondozó tevékenységük és személyiségük egyaránt alkalmassá tették a díjra.

Gratulálunk nekik, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk.

 

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a 2012/2013-as tanévben a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) által lefolytatott akkreditációs folyamat nyomán, iskolánk kiváló minősítéssel, akkreditált tehetségponttá vált.

Ennek eredményeként az intézmény a

Nemzeti Tehetségsegítő Tanács helyi hatókörű,

Akkreditált Kiváló Tehetségpontja

cím használatára jogosult.

Az akkreditáció eredményét igazoló dísztábla átadására 2013 szeptemberében kerül majd sor Budapesten.

Intézményünk ennek megfelelően továbbra is szakmailag hiteles és kompetens módon vállal részt a tehetségek felfedezésében, segítésében és kibontakoztatásában. Kérjük, kísérjék figyelemmel Tehetségpontunk működését, hiszen tevékenységünkról honlapunkon is rendszeresen beszámolunk.


Akr kiv tpcmyk

 

 

A köznevelési intézmények névhasználatáról szóló jogszabályi módosításoknak megfelelően intézményünk hivatalos neve 2013 augusztusától:

Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola lett.

 
További cikkeink...
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Google Tanterem

google classroom

Járványügyi statisztika

covid19 logo

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2018-ban immár hatodik alkalommal nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Részletes cikk megtekintése

Eseménynaptár
Előző hónap Január 2021 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 53 1 2 3
week 1 4 5 6 7 8 9 10
week 2 11 12 13 14 15 16 17
week 3 18 19 20 21 22 23 24
week 4 25 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 19 vendég böngészi
Bannerek
Keresés a honlapon