hireink1

2019. május 24-26-a között immár 27. alkalommal rendezték meg a Kaán Károly Természet-és Környezetismereti verseny országos döntőjét Mezőtúron. Minden megye első, illetve Budapest első hat helyezett 5-6. évfolyamos diákja (25 fő) vehetett részt a rangos vetélkedésen.

Megyénket iskolánk 5.b osztályos tanulója Nagy Nóra képviselte.

Nórinak természetismereti tudását és rátermettségét kellett megmutatnia a sokirányú megmérettetésen. Első nap kiselőadásában a hatvani hódok felbukkanásával kapcsolatos kutatását mutatta be egy prezentáció formájában. Másnap egész napos terepgyakorlaton vett részt, ahol a megszerzett tudását tesztfeladatok mérték fel. A harmadik napon az előzetesen megadott szakirodalom írásbeli fordulója után preparátumokat és diaképekről növény-, illetve állatfajokat kellett felismernie.

Mindezen fordulók összesített pontszáma adta a végső sorrendet, amiben Nóri a 7. helyen végzett. Ez az eredmény a mezőny 2. legjobb helyezése az ötödikesek között. Két különdíjban is részesült, mert a terepgyakorlaton a legtöbb pontot szerezte az ötödikesek között.

Gratulálunk Nagy Nórának és felkészítő pedagógusának Gyárfásné Kovács Marianna tanárnőnek a szép helyezésért.

60983968 2693230844021639_2355373267855867904_n

A versenyről további képek itt találhatók.

 

Számunkra fontos városunk történelme!

A Heves Megyei Honismereti Egyesület „ Rákóczi szabadságharcról" szóló történelmi versenyének megyei döntőjében a „Hatvani Kossuthosok" csapata II. helyezést ért el. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy városunk történelmének az 1700-as évek elejére vonatkozó adatait megismerhették a a tanulók a vetélkedő kapcsán. Három írásbeli forduló után egy beadandó dolgozatban mérték össze erejüket a megye 32 csapatával. A hét legjobb csapat május 23-án szóbeli megmérettetésen vett részt az egri Szent Imre Általános Iskolában. Fél évi munkájáért jár köszönet: Biros Hanna, Homonnai Mirabella, Kovács Hunor és Soltész Kristóf 8.a és Sőregi Kinga 7.b osztályos tanulóknak.

Felkészítő tanáruk: Valcsák Lászlóné tanárnő

verseny

 

Ebben a tenévben is remekeltek nyolcadikosaink. Sikeres C típusú középfokú nyelvvizsgát tettek angol nyelvből az alábbi tanulók: Babecz Márton, Frigyes Levente, Gyarmati Tamás, Halmai András, Homonnai Mirabella, Kovács Dániel, Töltéssy Hanna és Skrabák László. (Ez utóbbi tanuló másodk nyelvként tanulta a német mellett az angolt iskolánkban.) Gratulálunk nekik és az őket tanító pedagógusoknak: Cserkutiné Dér Mária, Zám Edina és Palásthy Pálné tanárnőknek.IMG 4439

 

Iskolánkban évről évre nagy népszerűségnek örvend a LÜK-szakkör, ahol a 2-4. osztályos, lelkes diákok magyar, matematika és logika témakörében oldhatnak meg tudásszintjüknek megfelelő, érdekes feladatokat. Ebből a jó kis mókából még versenyt is rendeznek, melyre idén is voltak vállalkozó diákjaink. A területi fordulóra még márciusban került sor Gödöllőn, ahol kiderült, hogy iskolánkat minden évfolyamon képviselheti egy-egy tanuló a következő, már térségi (regionális) fordulóban:

II. évfolyam: Juhász Gréta (2.a)

III. évfolyam: Bognár Csenge (3.b)

IV: évfolyam: Császár Csanád (4.b)

Ennek a megmérettetésnek iskolánk adott otthont 2019. május 8-án, ahol diákjaink szépen szerepeltek. Gréta és Csanád egyaránt a IV. helyezést szerezték meg.

Gratulálunk nekik, s minden, egész évben szorgalmasan dolgozó kisdiáknak!

Oroszlán Anett

luk 2019

 

Iskolánkból nyolc tanuló bejutott az Országos Honismereti Tanulmányi Verseny döntőjébe.Az egyéni verseny keretében online teszteket oldottak meg a diákok honismeret, földrajz, anyanyelv, történelem témakörökből.

Országos első helyezést értek el:

Czank Bende 3.B

Czeglédi-Fazekas Emma 3.B

Deszk Sára Szaffi 3.B

Horváth Lili 3.B

Nagy Fanni 3.B


Országos 4. helyen végzett :

Molnár Zselyke 6.A

Vudi Csaba 6.B


Országos 6. helyezett:

Vass Viktor 6.C

 

Értékes tárgy-és könyvjutalomban részesültek. Felkészítőjük Molnár Szabolcsné Horváth Zsuzsanna.

Gratulálunk!

honismereti

 

2019-ben már 20. alkalommal rendezték meg a versenyt, amelynek egri fordulóján áprilisban, ezúttal harmadik alkalommal vettek részt iskolánk csapatai. A szervezők a versenyt közösségi élménnyé varázsolják. A matematika-logika világát és a fesztiválok hangulatát kombinálják a tanulmányi versenyekével.

A megmérettetés helyszíne az EKE, Leányka Úti Campusa volt, ahol 2000-nél is több versenyző várta a 10.30-as rajtot. Az indulást megelőzte a közös medvés bemelegítés. A feladatokat különböző „erdei állomásokon" oldottuk meg, melyet egy térkép segítségével kellett megkeresnünk a verseny folyamán. Amikor egy feladatra hibás választ adtunk, „mellékágra" kerültünk, ahonnan újabb feladat helyes megoldásával lehetett visszatérni a helyes irányba. A 3 és fél órás verseny alatt így egy-egy csapat több kilométert is túrázott. Frigyes Levente, Halmai András és Szabó Bence 8.b osztályos tanulókból álló csapatunk különdíjat kapott, mert kategóriájukban a leghosszabb utat járták be, 6,5 km-t tettek meg.

A megoldott feladatok számától függően a résztvevők három szintet érhettek el: bronz-, ezüst- vagy aranymedve fokozatot.

Ezen a remek logikai fesztiválon immár 54 felső tagozatos diák / 18 csapat vett részt az iskola alapítványának hozzájárulásával, a szülők támogatásával.

Csapataink kiváló eredményeket értek el:

2 bronz, és 2 csapat ezüst medve fokozatot szerzett, sőt 14 csapatunk az arany medvekategóriáig jutott.

Iskolánk tanárcsapata az Ursa Minor kategóriában 1. helyezést ért el. Ezzel ők továbbjutottak a debreceni országos döntőbe. A csapat tagjai: Oroszlán Anett, Varsányi Gábor, Székelyné Kiszel Erika.

Külön öröm számunkra, hogy a szervezői stáb több tehetséges tanítványunkra is felfigyelt. Nagyszerű teljesítményük alapján a következő kossuthos diákok meghívást kaptak a nyári Medve matektáborba:

Cseppentő Áron 5.b, Monok Péter 5.a, Nagy Nóra 5. a, Zelenka Dávid 5. b, Borodi Márton 6.a, Varga-Bergmann Bíborka Kendra 6.a, Horváth Kristóf 6.a, Egyházi Godó 6.a, Vass Viktor 6.c, Halmai András 8.b, Skrabák László 8.a, Szabó Bence 8. b, Szűcs Áron 8. b

Nagyon jól éreztük magunkat ezen az érdekes,túrázós, logikai kiránduláson.

Székelyné Kiszel Erika

IMG 4299

 

Tisztelt Szülők!
Ezúton értesítjük Önöket, hogy a korábban meghirdetett június 11-i időpont helyett
június 7-én, pénteken lesz tanítási szünet iskolánkban.

 
További cikkeink...
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 34 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon