hireink1

Mikulás plakát 2018

 

fogadoora

 

2018. november 27. kedd

17.00-18.00

Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket!

Az alábbi pedagógusok 2018. december 4-én,

kedden 17.00-18.00-ig tartják a FOGADÓÓRÁT:

Juhász Edit

Kovácsné Serfőző Henriett

Nagyné Lénárd Gabriella,

 Csabai Erzsébet

Káliné Kovács Andrea

Székely Beatrix

Székelyné Kiszel Erika

Oroszlán Anett

Fehér Szilvia

Tarsoly Imre

 

Alig hunytak ki a Mindenszentek kis gyertyái, máris újabb mécsesek gyúltak
fel a Kossuth Iskola környékén.

Immár hatodik éve, hogy az iskola alsós tanulói a pici lángokkal próbálnak fényt vinni a novemberi szürkeségbe, a Márton-napi lámpás felvonuláson.

Igazi családi rendezvénnyé nőtte ki magát, hiszen a kossuthos gyerekeket
a szülők és a testvérek is elkísérik.

Idén az iskola udvaráról indult a menet, a kastély parkjában egy dal keretében felelevenítettük Szent Márton és a koldus legendáját. Ebben két nyolcadikos diákunk, Biros Hanna (fuvola), Darabos Lili (ének) és három hatodikos tanulónk, Cseszák Vanda, Albert Adrián és Főző Richárd közreműködött.

Majd a Lesznai Anna szobornál és az iskola előtt közös ének is felcsendült.

Minden résztvevőnek köszönjük a hangulatos estét.

45820065 1987385451297446_3359899743965675520_oTovábbi fényképek itt!

 

Tudtad, hogy vannak olyan gyerekek, akik azért nem akarnak gondolni a karácsonyra, mert nem kapnak ajándékot? Nekik már az is sokat jelent, hogy karácsonykor finomabb falatok kerülnek az asztalra, játékokról meg csak álmodoznak. Most ezeken a gyerekeken tudunk segíteni együtt, közösen!

Hozd el megunt, de még hibátlan, jó állapotban levő játékodat az iskolába, becsomagolva! Írd rá, hogy hány évesnek való az ajándék, és azt is, hogy fiú vagy lány kapja meg.

Az iskolában keresd Selmecziné Zsuzsa nénit, neki add oda!

Köszönjük a segítséget!

Pont Velem2

 

2018. november 10-én tanulóink Egészségnapi programokon vehettek részt. Az alsósok játékos tornával, kóstolókkal, vetélkedőkkel, okostányér rajzolásával és egy közös egészséges sétával töltötték a délelőttöt. Két osztályban a Szurikáta program keretén belül a gyermekkori cukorbetegségről volt interaktív foglalkozás.
A felső tagozaton a 8. évfolyam előadást hallgathatott a függőségeket okozó szerek témájában, valamint az újraélesztést is gyakorolhatták. Minden osztály  készített egy plakátot, amelyen 125 gyümölcs jelent meg, kapcsolódva ezzel iskolánk 125 éves évfordulójához.
Totók, kersztrejtvények és oktató kisfilmek is az egészség témakörében várták a felsősöket.

A mozgás sem maradhatott el, minden évfolyamon tűzharcban mérték össze ügyességüket az osztályok.

A napot Budai Ildikó A cukorbetegség megelőzése c. előadása zárta, melyet minden felsős tanuló meghallgatott.

Igazán mozgalmas és egészséges szombat délelőttöt töltöttünk együtt!

A nap hangulatáról a képek beszélnek:

Egészségnap az 1.b-ben

Egészségnapi élmények az 1.a-ban

Egészségnap 2018

 

Iskolánk háztartástan termébe egy új villanytűzhely került a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ igazgatójának jóvoltából.

Ezúton szeretnénk megköszönni Yakup Gül igazgató úrnak a támogatást!

Kossuth Iskola photo

 

Az élet napos oldalának megmutatása a gyermekek számára igen fontos részét képzi az életemnek és a hivatásomnak. Ez főként abban mutatkozik meg, hogy mindenben közösen keressük a jót, az építő erőt, a pozitívumot.
A nyolcadikos szülői közösség egyik tagja, Johancsik Melinda, egy olyan ötlettel állt elő, amely kézzelfogható lehetőséget nyújtott ennek gyakorlatban való megtapasztalására.
Iskolánkba invitálta Zemlényi Zoltán írót, többek között a Hoppárézimi című nagy sikerű regény szerzőjét, akinek élettörténete lehetőséget ad egy kis elmélkedésre a lélek, a kapcsolatok és a miértek világában. Az etika órák oldott légköre jó alkalom a beszélgetésre, szemléletformálásra, kérdések feltevésére és megválaszolására. Itt kezdtünk el megismerkedni Zoli 80-as évekbe visszanyúló történetével, a menő 15 éves, sok területen tehetséges fiúéval, akinek az élete egy tavaszi napon, egy autóbaleset miatt nagy fordulatot vett. Az agysérülés következtében előállt mozgás- és beszédképtelenség bizonyos kapukat bezárt, másokat azonban megnyitott az életében. A felépülés sok küzdelmének végigkövetése, az örök humor, derű, a soha nem adom fel energiája nekünk is segített abban, hogy a saját életünkben megvizsgáljuk a hangsúlyokat, segített elkülöníteni a lényegest a lényegtelentől. A személyes találkozó varázsa tapinthatóvá tette az eddig történetként bennünk élő valóságot. Ezúton köszönjük Zolinak, hogy elfogadta a meghívásunkat és inspirált bennünket. Talán minket - akik értő módon hallgattuk őt - is közelebb hozott egymáshoz.

IMG 5977_zz

A fotógalériában nemcsak a rendezvényről készült képeket tekinthetjük meg, hanem a vendégkönyvbe írt bejegyzésekből is szemezgethet az olvasó, amelyből talán leszűrhet valamit annak jelenlévőkre gyakorolt hatásáról.
Néhány gyöngyszem:
"Nagyon tisztellek, mert nem adtad fel az álmaidat. Én sem fogom! :)"
"Szerencsés és kitartó ember vagy, sok embernek példakép lehetsz!"
"Nagyon inspiráló és egyben szívszorító volt."

Hálásak vagyunk a szervezésért Johancsik Melindának, az anyagi és erkölcsi támogatásért a 8. osztályos szülői közösségnek. Köszönöm kollégáimnak, hogy elősegítették a közel 100 gyermek rendezvényen való részvételét, Bea néninek pedig azt, hogy iránymutatást adott arra nézve, milyen szemüvegen keresztül nézzük, s hogyan értelmezzük saját életünkre vonatkoztatva a látottakat. Az Ildikó néni által felkészített kamarakórus előadása szép keretet adott rendezvényünknek.
Köszönjük a helyszín biztosítását a Hatvany Lajos Múzeumnak.
Továbbá nagy szeretettel gondolok tanítványaimra, akik eljöttek és a fülük és szemük mellett a szívüket is kinyitották a mai napon. :)

Oroszlán Anett - iskolapszichológus

 
További cikkeink...
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Augusztus 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4
week 32 5 6 7 8 9 10 11
week 33 12 13 14 15 16 17 18
week 34 19 20 21 22 23 24 25
week 35 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 83 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon