Beiskolázási körzethatárok
Kossuth Lajos Általános Iskola 2021

 


 

Bemutatkozunk 

 


 LEENDŐ ELSŐS TANÍTÓK:

heni

Kovácsné Serfőző Henriett

A leendő 1. a osztály osztályfőnöke.

  1995 óta foglalkozom gyerekekkel, 2005-ben elvégeztem a gyógypedagógiai főiskolát is. A Kossuthban az idén már 4. alkalommal kezdem az első osztályt. Nagyon közel áll a szívemhez ez a korosztály. 3 gyermekes édesanyaként sok tapasztalattal és türelemmel közeledek feléjük, megértem a szülők és a gyermekek aggodalmait is, az iskolakezdéssel kapcsolatban. Célom, hogy az átmenet a lehető legzökkenőmentesebben sikerüljön, és szerető légkörben történjen mindez meg. A munkám során a pozitív megerősítés híve vagyok, a gyerekek sok dicséretet, elismerést kapnak az óráimon, hogy szárnyalhassanak, mindezt játékos tevékenységek által. A szülőkkel is partneri kapcsolatra törekszem, mert hiszem, hogy együtt érhetjük el a legjobb eredményeket. Izgatottan és nagy szeretettel várom a leendő kis tanítványaimat.

A legkedvesebb idézetem Carl Gustav Jungtól származik:

“Tisztelettel gondolunk vissza nagyszerű tanárainkra, de hálát azok iránt érzünk, akik megérintették a lelkünket. A tanterv nagyon fontos, új ismeretanyag, de a melegség életfeltétel a sarjadó növény és a gyermeki lélek számára."

 

lilla

Kelemen Lilla Eszter

A leendő 1. a osztály tanító nénije.

  Hatvanban élek a párommal és itt is születtem 32 éve. 2015-ben végeztem főiskolai tanulmányaimmal és ugyanebben az évben kezdtem el dolgozni a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában.

  A diplomám megszerzése előtt Spanyolországban éltem, ahol három kislányt oktattam és felügyeltem rájuk. Azóta tudom, hogy a jövőben is gyerekekkel szeretnék foglalkozni, szeretném átadni a tudásom, és megmutatni számukra, hogyan kell örömmel tekinteni a tanulásra.  A tanítás során fontosnak tartom, hogy a diákok örömmel üljenek be az iskolapadba, a tanulásra élményként tekintsenek.

  A nevetés véleményem szerint elengedhetetlen eleme az életnek, ezért is törekszem arra, hogy a gyerkőcök mindennapjai mosolyogva teljenek. Mindig törekszem a családias légkör kialakítására az osztály tanulóival, ahová a gyerekek szívesen jönnek reggelente az iskolába.

  Szabadidőmben szívesen utazok, ezért a környezetismeret tárgy oktatását szívügyemnek tekintem, hiszen úgy gondolom, a környezettudatos magatartás kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni. Úgy vélem, a természettudományos tárgyak iránti nyitottság, a gyermekek jövőjében rengeteg lehetőséget rejt. 

  Minden gyermek egyéniség, különböző igényekkel, egyéni gondolatokkal. Ezeket a gondolatokat hagyni kell szárnyalni, hiszen mind a tanulónak, mind a szülőnek és nekünk pedagógusoknak is az az érdekünk, hogy sikeres és boldog gyermeket neveljünk.

  A szeptemberben velem kezdő elsősök szüleinek megígérhetem, hogy mindent megteszek azért, hogy a gyermekük szeressen az iskolába járni. Tudja a kötelességeit, a feladatait, de szeresse a tanulást és minden nap mosolyogva térjen haza Önökhöz.

 
gabi

Nagyné Lénárd Gabriella

A leendő 1. b osztály osztályfőnöke.

  Jelenleg a 2.b osztály osztályfőnökeként matematikát, éneket, testnevelést és technikát tanítok 22 kis gyermeknek, akik sok örömet hoznak a napjaimba.

  33 éve vagyok ebben az iskolában, s azóta arra törekszem, hogy a velem lévő gyermekeknek olyan környezetet teremtsek, ahová mindig szívesen jönnek, hiszen napjaik nagy részét itt töltik. Munkám során szem előtt tartom a tanulók egyéni adottságait, képességeit, folyamatosan figyelem fejlődésüket, így egyénre szabottan tudok segíteni nekik.

  Célom, hogy az órákon az öröm, a vidámság és a humor is helyet kapjon. A délutáni foglalkozásokon megismerkedünk új játékokkal, melyeket nagyon szívesen játszom együtt velük. A szülőkkel való jó kapcsolat kiépítése nagyon fontos a számomra, hiszen csak együtt tudunk igazán jó eredményeket elérni.

  Több éven át vettem részt nyári táborok szervezésében és a táboroztatásban, melyekre tanulóink jókedvűen emlékeznek vissza.

  Hiszek a szeretet erejében, amelyet Oscar Wilde gondolata jól tükröz:

,,A tudat, hogy szerethetsz és szeretnek, olyan melegséget és gazdagságot ad az életnek, amit semmi más nem pótolhat.”

  Ennek szellemében várom leendő kis tanítványaimat tele kíváncsisággal és sok szeretettel!

 
mrti

Vudiné Barna Márta

A leendő 1. b osztály tanító nénije.

  Főiskolai tanulmányaimat Esztergomban a Vitéz János Tanítóképző Főiskolán végeztem, ahol 1991-ben szereztem diplomát általános és szlovák szakos tanítóként. 21 évet tanítottam szülőfalumban. Pedagógiai pályám hosszú, szép és tartalmas idejét tölthettem itt.

  2004-ben másod diplomát szereztem az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tánc- és drámapedagógia szakán. 7 évet tanítottam a Hatvani Szent István Sportiskolai és Általános Iskolában.A 2020/2021-es tanévben érkeztem a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolába. Jelenleg 4. osztályosokat tanítok.

  Nevelő-oktató munkámban törekszem, hogy a gyermekek élményszerűen szerezzék meg a tudást. Céljaim megvalósításához igyekszem többféle módszert és eszközt alkalmazni.
  Nagyon fontosnak tartom a jó osztályközösség kialakítását, melyben a tanulók jól érzik magukat, barátokat szereznek, segítik, tisztelik a felnőtteket és egymást. Mindezek eléréséhez kiemelném a jó együttműködés fontosságát gyermek, szülő és pedagógus között.
  Legfontosabb számomra a családom, és mellette a hivatásom. Ahogy Karácsony Sándor mondta, minden gondolatunk, tervünk azt célozza, hogy lehetne a gyermekeinket vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé és derekabbá tenni. Erre törekszem anyai és tanítói hivatásomban.

  „Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud, és nagyobb jótétemény sem.” (Móricz Zsigmond)

Ezzel a hitvallással, és szeretettel várom a jövendőbeli elsősöket!
2021 plakat_leendo_elsosoknek


 Regisztrációs űrlap megnyitása

 


 Gyermekemmel az iskolára készülünk!    
AKTÍV MENÜPONT! AKTÍV MENÜPONT!
 
Fenntartó

fenntarto cime

E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Google Tanterem

google classroom

Járványügyi statisztika

covid19 logo

Határtalanul! 2019

hatartalanul banner

Tehetseg.hu

akkreditalt kivalo_tehetsegpont

Boldog iskola

boldog iskola

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Vándorserleg

Iskolánk 2018-ban immár hatodik alkalommal nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Részletes cikk megtekintése

Eseménynaptár
Előző hónap április 2021 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 13 1 2 3 4
week 14 5 6 7 8 9 10 11
week 15 12 13 14 15 16 17 18
week 16 19 20 21 22 23 24 25
week 17 26 27 28 29 30
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 32 vendég böngészi
Bannerek
Keresés a honlapon