Az élet napos oldalának megmutatása a gyermekek számára igen fontos részét képzi az életemnek és a hivatásomnak. Ez főként abban mutatkozik meg, hogy mindenben közösen keressük a jót, az építő erőt, a pozitívumot.
A nyolcadikos szülői közösség egyik tagja, Johancsik Melinda, egy olyan ötlettel állt elő, amely kézzelfogható lehetőséget nyújtott ennek gyakorlatban való megtapasztalására.
Iskolánkba invitálta Zemlényi Zoltán írót, többek között a Hoppárézimi című nagy sikerű regény szerzőjét, akinek élettörténete lehetőséget ad egy kis elmélkedésre a lélek, a kapcsolatok és a miértek világában. Az etika órák oldott légköre jó alkalom a beszélgetésre, szemléletformálásra, kérdések feltevésére és megválaszolására. Itt kezdtünk el megismerkedni Zoli 80-as évekbe visszanyúló történetével, a menő 15 éves, sok területen tehetséges fiúéval, akinek az élete egy tavaszi napon, egy autóbaleset miatt nagy fordulatot vett. Az agysérülés következtében előállt mozgás- és beszédképtelenség bizonyos kapukat bezárt, másokat azonban megnyitott az életében. A felépülés sok küzdelmének végigkövetése, az örök humor, derű, a soha nem adom fel energiája nekünk is segített abban, hogy a saját életünkben megvizsgáljuk a hangsúlyokat, segített elkülöníteni a lényegest a lényegtelentől. A személyes találkozó varázsa tapinthatóvá tette az eddig történetként bennünk élő valóságot. Ezúton köszönjük Zolinak, hogy elfogadta a meghívásunkat és inspirált bennünket. Talán minket - akik értő módon hallgattuk őt - is közelebb hozott egymáshoz.

IMG 5977_zz

A fotógalériában nemcsak a rendezvényről készült képeket tekinthetjük meg, hanem a vendégkönyvbe írt bejegyzésekből is szemezgethet az olvasó, amelyből talán leszűrhet valamit annak jelenlévőkre gyakorolt hatásáról.
Néhány gyöngyszem:
"Nagyon tisztellek, mert nem adtad fel az álmaidat. Én sem fogom! :)"
"Szerencsés és kitartó ember vagy, sok embernek példakép lehetsz!"
"Nagyon inspiráló és egyben szívszorító volt."

Hálásak vagyunk a szervezésért Johancsik Melindának, az anyagi és erkölcsi támogatásért a 8. osztályos szülői közösségnek. Köszönöm kollégáimnak, hogy elősegítették a közel 100 gyermek rendezvényen való részvételét, Bea néninek pedig azt, hogy iránymutatást adott arra nézve, milyen szemüvegen keresztül nézzük, s hogyan értelmezzük saját életünkre vonatkoztatva a látottakat. Az Ildikó néni által felkészített kamarakórus előadása szép keretet adott rendezvényünknek.
Köszönjük a helyszín biztosítását a Hatvany Lajos Múzeumnak.
Továbbá nagy szeretettel gondolok tanítványaimra, akik eljöttek és a fülük és szemük mellett a szívüket is kinyitották a mai napon. :)

Oroszlán Anett - iskolapszichológus

 
E-ellenőrzőkönyv

kreta img1

Határtalanul! 2018

hatartalanul banner

125 éves az iskolánk

kossuth125

Informatika - fizika

logo pl_animated

Tehetseg.hu

tehetseg.hu

Vándorserleg

Iskolánk 2015-ben sorozatban ötödször nyerte el Heves megye legjobb versenyeredményekkel büszkélkedő városi iskolájának járó vándorserleget. 

Eseménynaptár
Előző hónap Augusztus 2019 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 31 1 2 3 4
week 32 5 6 7 8 9 10 11
week 33 12 13 14 15 16 17 18
week 34 19 20 21 22 23 24 25
week 35 26 27 28 29 30 31
▪▪▪ ONLINE látogatók ▪▪▪
Oldalainkat 87 vendég böngészi
Bannerek

 

hatvanihirlap

..........................................

alapitvany banner1

..........................................

legjobbiskola14-15

Keresés a honlapon